Šport > Košarka
29949 ogledov

Strokovnjak udaril! Najboljši igralec na svetu si želi k Luki v Dallas

LeBron James Luka Dončić Profimedia
Ali bi eden največjih vseh časov resnično lahko zaključil svojo kariero v Dallasu?

Luka Dončić velja verjetno celo za najboljšega mladega igralca košarke na svetu in le redki si ga ne bi želeli v svoji ekipi za soigralca. Luka ni namreč odličen le pri zbiranju točk, kot nekateri drugi superzvezdniki v ligi NBA, temveč velja tudi za odličnega poveljnika napada, ki svojim soigralcem ustvari odprte mete in lahke točke. Lukovi soigralci so tako zaradi njega boljši.

A čeprav bi si mnogi želeli igrati z njim, z izjemo ostarelega Dirka Nowitzkega ter nekompatibilnega Latvijca Kristapsa Porzingisa Luka zaenkrat v ligi NBA ob sebi še ni imel pravega zvezdnika, s katerim bi združila moči ter poizkušala popeljati Dallas na same prestol.

A to bi se po besedah NBA strokovnjaka Briana Windhorsta lahko kmalu spremenilo. Luka bi namreč lahko zaigral skupaj z enim največjim vseh časov, "Kraljem" LeBronom Jamesom.

Sloviti ESPN-ov analitik Windhorst, znan kot "LeBronov šepetalec", je namreč gostoval v podcastu Billa Simmonsa imenovanem The Ringer, v katerem je omenil, da so Dallas Mavericks eni izmed glavnih favoritov iz ozadja za zadnjo stopničko v karieri LeBrona Jamesa, ki naj bi si pred koncem kariere želel zaigrati skupaj z Luko.

40-letni James, ki se počasi bliža koncu svoje veličastne kariere in je že osvojil vse, kar se je osvojiti dalo, naj bi imel pred koncem še to eno veliko željo, ki pa se mu zagotovo ne bo ustvarila s pomočjo njunih ekip. Lakers zagotovo nimajo sredstev, da bi Luko pripeljali v Los Angeles, prav tako pa se zdi malo verjetno, da bi Dallas uspel sestaviti paket igralcev, ki bi ga jezerniki sprejeli v zameno za Jamesa.

Jamesova želja po igranju skupaj z Luko bi se tako lahko ustvarila le, če po preteku pogodbe prihodnje poletje LeBron podpiše pogodbo z Dallas Mavericks. In Windhorst, ki velja za enega največjih strokovnjakov, kar se tiče informacij o LeBronu, je prepričan, da so ravno Mavericks eni izmed največjih favoritov za Jamesov podpis.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice