Šport > Košarka
8147 ogledov

Prišel v Dallas zaradi Dončića, ta se še uči njegovega imena

JaVale McGee Profimedia
Pri Dallasu precej stavijo na prišleka, sicer uveljavljenega centra.

Dallas Mavericks so imeli v minuli končnici kar nekaj težav z igro pod koši, saj se njihov prvi center Dwight Powell, ki lahko v napadu odlično sodeluje s prvim zvezdnikom ekipe Luko Dončićem, po telesni konstituciji ne more kosat z robustnejšimi centri. V ta namen je bil v prestopnem roku pripeljan olimpijski prvak iz Tokia JaVale McGee.

Ta je bil drugi center Phoenixa v minuli sezoni, v povprečju je zbral 9.2 točke, 6.7 skoka in 1.1 blokade na tekmo. Pri Dallasu naj bi zasedel mesto v prvi peterki, za obdobje treh let pa bo prejel 17.2 milijona dolarjev.

McGee je bil pred štirimi meseci še na napačni strani dvoboja med Phoenixom in Dallasom, ki se je končal s prepričljivo zmago Mavericks v sedmi tekmi drugega kroga končnice, zasedba iz Teksasa pa se je takrat uvrstila v finale zahodne konference. V seriji je blestel Dončić, prav njegove predstave pa so v veliki meri pripeljale do tega, da je McGee podpisal za Dallas.

JaVale McGee | Avtor: Profimedia Profimedia

"Sedem tekem sem opazoval Luko Dončića in to je vsekakor pripomoglo k odločitvi, da pridem sem. Je košarkar, ki v igro vključi vse soigralce. Rad igram s takšnimi igralci," je ob svoji vrnitvi v Dallas, v teksaški metropoli je igral v sezoni 2015/16, ko je imel kar precej težav s poškodbami, dejal McGee.

Ta je doslej že trikrat osvojil šampionski prstan, nazadnje z LA Lakers, ko je bil v sezoni z 'mehurčkom' v Orlandu pomočnik trenerja pri Jezernikih tudi sedanji prvi mož na klopi Dallasa Jason Kidd.

"Takšen igralec nam je primanjkoval v minuli sezoni. Nekdo, ki zna braniti naš obroč (rim protector; op.p.). Hkrati je dober v pick-and-rollu, mislim, da se bo zgradilo odlično sodelovanje med njim in Luko, ko bosta nekaj časa že preigrala skupaj. Luka ga bo našel, on pa bo moral biti pripravljen. Je takšen igralec, ki mu lahko žogo vržeš skoraj kamorkoli, on pa jo bo ujel in zaključil napad," se sodelovanja med Dončićem in McGeejem veseli Kidd.

JaVale McGee | Avtor: Profimedia Profimedia

Da se košarkarja zaenkrat še ne 'poznata' tako dobro, je nazorno pokazal tudi posnetek z zadnejga treninga Dallasa, ki je precej nasmejal navijače franšize. Kamere so namreč Dončića ujele pri težavah s soigralčevim imenom, na pomoč mu je priskočil tudi eden izmed trenerjev. Video je hitro zaokrožil po socialnih omrežjih.

Luka je na treningu sicer nosil mikrofon, trening kamp Dallasa so namreč v živo prenašali na spletni strani NBA lige. Slovenec je na treningu podelil tudi nekaj nasvetov, predvsem novincu Jadenu Hardyju, še več časa pa se je prešerno zabaval. Kamere so sicer ujele tudi Marka Milića, ki je od te sezone eden od Kiddovih pomočnikov.

Komentarjev 1
  • Anja1956 13:33 01.oktober 2022.

    Dalas je zmagal zaradi Jalena Brunsona !

Sorodne novice