Šport > Košarka
16239 ogledov

Bikom grozi črn scenarij, kaj to pomeni za Dragića?

EuroBasket 2022 Saša Despot
Moštvo Chicago Bulls se pripravlja na najslabši možni scenarij. Kaj to pomeni za Gorana Dragića?

Slovenski košarkrarski zvezdnik Goran Dragić bi lahko v dresu čikaških bikov imel precej obsežnejšo vlogo, kot je bilo sprva predvideno.

Na to je v luči naraščajočih skrbi v zvezi z zdravstvenim stanjem Lonza Balla namignil trener franšize iz vetrovnega mesta Billy Donovan.

Čeprav so si izkušenega Dragića v Chicagu zamišljali kot rezervista, pa bi se lahko 36-letnik kmalu znašel v vlogi prvega organizatorja igre. Njegova usoda bo sicer v veliki meri odvisna od tega, kdaj se bo na parket vrnil že omenjeni Ball.

Ameriški branilec naj bi bil zaradi artroskopije kolena odsoten od štiri do šest tednov, vendar postaja vse bolj verjetno, da se bo okrevanje močno zavleklo.

Goran Dragić Gogi: Šport Goran Dragić: Še zdaj slabo spim zaradi tega ...

Goran Dragić | Avtor: Profimedia Profimedia
Trener bikov je na druženju z novinarji priznal, da se v moštvu pripravljajo na scenarij, po katerem bo Ball izpustil celotno sezono. "Mislim, da nimamo druge izbire," je bil iskren ameriški strateg.

Komu bo v času zvezdnikove odsotnosti zaupal vlogo prvega organizatorja igre, Donovan (še) ni želel razkriti, je pa poimensko izpostavil Dragića, katerega je označil za "daleč najbolj zrelega in izkušenega organizatorja v moštvu."

"Ne bom sedel tukaj pred vami in trdil, da je položaj enice popolnoma odprt, toda trenutno me bolj kot posamezni položaji zanima, kako bo skupina igralcev funkcionirala skupaj. Kar zadeva organizatorja igre, imamo izkušenega Gorana Dragića in Alexa Carusa. Trenutno nisem preveč obremenjen s tem, kdo bo začel tekmo."

"Če pogledamo njegovo zgodovino in dosežke, je Goran daleč najbolj zrel in izkušen organizator v moštvu. Toda star je 36 let in verjetno bi vam on prvi priznal, da ni več košarkar, ki bi igral 36 minut na tekmo. Tako da bomo videli, kako se bodo igralci ujeli na treningu. Prepričan sem, da imamo dovolj izbire," je pojasnil trener bikov.
 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.