Slovenija
14292 ogledov

Umrl še drugi zamenjani pacient, v njegovem grobu še žara prvega

Pokopališče Epa
Kdaj bodo svojci lahko pokopali pokojnika, še ni znano.

V domu za ostarele je umrl še drugi pacient, ki so ga v bolnišnici Celje zaradi zamenjave identitet napačno obravnavali, poroča Delo. Ali je to posledica zdravljenja na podlagi diagnoze drugega pacienta, bodo pokazale preiskave.

V zvezi z dogodki, ki so se odvijali od  7. septembra 2022 dalje in so zaradi medsebojne zamenjave identitete dveh pacientov imeli za posledico neustrezno obravnavo dveh pacientov, je ministrstvo za zdravje danes vložilo ovadbo zoper neznane osebe.

Interni nadzor v celjski bolnišnici je pokazal, da sta bila oba bolnika iz Trubarjevega doma sprejeta zaradi akutnih okužb, za katere sta bila tudi ustrezno zdravljena. V nadzoru ugotovljeno, da je bilo zaradi zamenjave identitet hkrati prekinjeno zdravljenje njunih sicer kroničnih bolezni. Nekajdnevne prekinitve tega zdravljenja pa po mnenju nadzorne komisije v celjski bolnišnici niso pustile posledic.

Odsotnost kroničnih bolezni, za katere sta bila prej zdravljenja in se je kazala zaradi zamenjave identitet, pri osebju ni povzročila zadostnega dvoma, da gre za pravo osebo. 

Prvi pacient je umrl zaradi okužbe 37 ur po sprejemu, kljub ustrezni, po opravljenih mikrobioloških preiskavah predpisani antibiotični terapiji. Po poročanju Dela, je njegova žara še v grobu starostnika, ki je umrl v domu za ostarele, zato ni znano, kdaj bodo svojci lahko opravili pogreb.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 12
  • Avatar šentjurčanka
    šentjurčanka 23:09 27.september 2022.

    Huda zalost in trpljenje za druzini.Na nekaj vprasanj,ne bo nikoli odgovorov.Kar poleg vse tragedije,zelo boli.Sozalje!

  • Avatar Mehičanka76
    Mehičanka76 20:51 27.september 2022.

    Spet polno enih besed, ki bodo prav na hitro potihnile. Odgovorni bodo valili krivdo en na drugega, na koncu pa ne bo nihče odgovarjal ali pa tisti, ki je najnižje na hierarhični lestvici, če je kriv ali ne.

  • Avatar Anion6anion
    Anion6anion 20:27 27.september 2022.

    Pri naši birokraciji bodo najbrž pokopali vsakega v pravi grob tam nekje leta 2035. Butale!