Šport > Košarka
6864 ogledov

Dončić spet združen z igralcem, s katerim sta že navduševala

Luka Dončić Profimedia
Nekdanji soigralec Luke Dončića se je pridružil moštvu Dallas Mavericks.

Slovenski košarkarski fenomen Luke Dončić bo v prihajajoči sezoni lige NBA spet združil moči z nekdanjim soigralcem pri Real Madridu Facundom Campazzom.

Poročali smo, da naj bi bili v Dallasu zelo zainteresirani za sodelovanje z 31-letnim organizatorjem igre, s katerim so po zadnjih informacijah sklenili enoletno pogodbo.

Campazzo je bil pretekli dve leti član moštva Denver Nuggets, s katerim se je dvakrat uvrstil v končnico. Njegovo karierno povprečje v ZDA znaša 5,6 točke, 1,8 skoka, 3,5 podaje in 1,1 ukradene žoge na tekmo.

Facundo Campazzo | Avtor: Profimedia Profimedia

Dončić in Campazzo sta si v Madridu delila slačilnico v sezoni 2017/2018, v kateri je Real osvojil evroligaško krono, Dončić pa je postal najkoristnejši košarkar (MVP) rednega dela in zaključnega turnirja Final Four.

Campazzo je po Dončićevi selitvi v ZDA prevzel vlogo vodilnega košarkarja in Realu leta 2019 pomagal do naslova v ligi ACB, sam pa se je takrat okitil z nazivom MVP.

S prihodom Campazza je pod velikim vprašajem prihodnost Tylerja Dorseya, ki ima z Dallasom sklenjeno "two-way" pogodbo, kakršno so poleti ponujali tudi slovenskemu reprezentantu Edu Muriću.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice