Šport > Košarka
14599 ogledov

Dallas naj bi bil resno zainteresiran za velikega Lukovega prijatelja

Luka Dončić Facundo Campazzo Profimedia
Po poročanju strokovnjakov naj bi Dallas Mavericks resno zagrizli za nekdanjega Lukovega soigralca pri Real Madridu Facunda Campazza.

Sloviti ameriški košarkarski strokovnjak Marc Stein je razkril, da naj bi se pri ekipi Dallas Mavericks našega Luke Dončića resno zanimali za podpis odličnega argentinskega organizatorja igre Facunda Campazza. Slednji je namreč vse od poletja dalje prost igralec, potem ko so Denver Nuggets prekinili njegovo pogodbo.

Campazzo je tekom svoje dveletne NBA avanture povprečno za Denver beležil 5,6 točk, 1,8 skoka in 3,5 asitenc v 20 minutah na tekmo, dres zlatih zrn pa je nosil na več kot 130 tekmah.

Zaenkrat še ni znano, če bo Campazzo sploh nadaljeval svojo kariero v ligi NBA, saj naj bi v Evropi vladalo ogromno zanimanje za igralca, ki je pred odhodom čez lužo veljal za enega najboljših košarkarjev v Evropi. Zanj naj bi se tako močno ogrela njegov bivši klub Real Madrid ter turški velikan Fenerbahče.

Po drugi strani pa je izjemni Argentinec že izrazil željo, da bi še ostal v ligi NBA, če bo to le mogoče. Kot možno destinacijo se tako močno omenja Dallas, ki pa se zaenkrat še ni odločil glede Campazza. Mavericks naj bi si namreč v svoji ekipi želeli pustiti eno mesto odprto, če bi se na tržišču prikazala kakšna izjemna priložnost, Campazzo pa bi s podpisom zasedel še zadnje preostalo mesto.

Luka Dončić Facundo Campazzo | Avtor: Profimedia Profimedia

Mavericki so tako upali, da bodo med trenutnim kadrom našli pravo rešitev za tretjega organizatorja igre za Dončićem in Spencerjem Dinwiddiejem, a zaenkrat Josh Green in Frank Ntilikina nista niti najmanj prepričala. Po koncu lanske sezone se je prav za to mesto potegoval tudi Goran Dragić, a se igralec in ekipa na koncu nista uspela dogovoriti glede pogodbe, saj naj bi Mavericks nekdanjemu slovenskemu kapetanu ponujali preveč obrobno vlogo.

Toda sezona se bo počasi začela, Dallas pa še vedno nima razčiščeno, kateri igralec bo tretja opcija na poziciji organizatorja igre. Prav zato se Campazzo morda ponuja kot idealna rešitev, če so že več kot očitno zamočili z Dragićem, ki bi bil kot ustvarjen za omenjeno vlogo.

Luka Dončić Facundo Campazzo | Avtor: Profimedia Profimedia

Če se Mavericks na koncu resnično odločijo za Campazza, bodo poskrbeli za vnovično snidenje dveh velikih prijateljev, saj sta bila Argentinec in Luka soigralca pri Real Madridu tekom legendarne sezone 2017/18, ko je kraljevski klub osvojil Evroligo in špansko prvenstvo. Prav Luka in Facundo sta bila dva izmed najzaslužnejših igralcev za takratni uspeh, saj sta si mnogokrat delila igrišče ter se odlično dopolnjevala.

Campazzo je nato po Lukovem slovesu ostal v Madridu še dve sezoni ter prevzel Dončićevo vlogo vodje ekipe ter Real popeljal do novega naslova španskega prvaka, sam pa je pri tem postal MVP finala.

Luka Dončić Največji talent? Šport Neverjetno, kakšno krivico delajo Luki Dončiću Luka Dončić Navdušil Šport Še začelo se ni, Dallas pa že opeva Luko: "Dominanten, čaroben, MVP!" Luka Dončić Luka Magic Šport Neverjetno, kaj je uvodoma počel Dončić, to zmore samo on
Komentarjev 1
  • Avatar pantani
    pantani 07:23 11.oktober 2022.

    "Izjemni Argentinec?", statistika pa taka, da ni čudno,da mu niso podaljšali pogodbe!!! S tem podpovprečnim igralcem,si Dallas nima kaj pomagati!!!

Sorodne novice