Šport > Košarka
1719 ogledov

Lukovi Mavs dobili prvo pripravljalno tekmo, Dallas slavi nepričakovanega junaka

Jaden Hardy Profimedia
Dallas je tudi brez Luke Dončića dobil prvo pripravljalno tekmo.

Košarkarji Dallas Mavericks so na prvi pripravljalni tekmi pred prihajajočo sezono severnoameriške lige NBA nastopili brez slovenskega zvezdnika Luke Dončića. Vseeno so dvoboj v Tulsi proti Oklahoma City Thunder dobili z 98:96.

Trener Mavericks Jason Kidd je že pred potjo v Tulso namignil, da bodo doma ostali nekateri nosilci igre. Na koncu je v Dallasu ostal Dončić, ob njem pa še Tim Hardaway ml. in Maxi Kleber. Zaradi poškodb nista igrala Davis Bertans in JaVale McGee.

Najboljši strelec dvoboja je bil z 21 točkami Dallasov novinec Jaden Hardy, ki je tako znova dokazal, da so Mavericks na naboru z njim zadeli v polno (izbrali so ga sicer Sacramento Kings, a na željo Dallasa, ki si ga je nato zagotovil v menjavi).

Komaj 37. izbor na naboru je namreč blestel že v poletni ligi, prav tako pa naj bi navduševal na začetku ekipnih priprav, ko naj bi bila s soigralcem Joshom Greenom dva izmed najlepših presenečenj v vrstah Dallasa.

Za Hardyjem je sicer nekoliko nevsakdanja košarkarska pot, saj je v svoji zadnji sezoni v srednji šoli blestel s povprečjem 30,4 točk, 9,1 skokov in 8,4 asistenc na tekmo in je veljal za enega največjih talentov v državi, ki pa se je odločil, da se pred vstopom v ligo NBA ne poda na kolidž, kot večina košarkarjev, temveč se je napotil naravnost v razvojno NBA G ligo.

Minulo sezono je tako nastopal za moštvo NBA G League Ignite, za katero je povprečno dosegal 17,7 točk, 4,6 skokov in 3,2 asistenci na tekmo. Njegove delnice so zaradi ne igranja v kolidž ligi nekoliko padle, tako da so si Dallas s komaj 37. izborom zagotovili pravice do enega bolj nadarjenih igralcev svoje generacije, kar je bilo jasno že po poletni ligi, ko je svoj debi zaključil s kar 28 točkami.

Jaden Hardy | Avtor: Profimedia Profimedia

Na tekmi proti Oklahomi je sicer blestel še en nov igralec Dallasa, saj je Christian Wood ob 13 skokih zbral še 16 točk, dobro formo pa je prikazal tudi Dwight Powell s 13 točkami. Pri Oklahomi je s 13 točkami prednjačil Josh Giddey.

Dallas bi moral pred novo sezono sicer odigrati štiri pripravljalne tekme, a so ostali pri treh, potem ko se ni uresničila ideja o tekmi zunaj Severne Amerike, so zapisali na spletni strani moštva.

Mavericks bodo pred začetkom rednega dela sezone, ta se bo začel v noči z 18. na 19. oktober, odigrali še dve pripravljalni tekmi. Najprej proti Orlando Magic v noči s petka na soboto ter nato še proti Utah Jazz 15. oktobra.

Goran Dragić Kot Kobe Bryant Šport Dragić navdušil s potezo večera, komentatorja nista mogla verjeti

V prejšnjih dneh sta se v dresih svojih ekip predstavila preostala Slovenca v najmočnejši košarkarski ligi na svetu. Vlatko Čančar je v 16 minutah za Denver Nuggets ob porazu proti Oklahomi s 101:112 dosegel tri točke, Goran Dragić pa je za Chicago Bulls vpisal dve točki ob porazu proti New Orleans Pelicans s 125:129.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice