Šport > Košarka
41615 ogledov

Dragić navdušil s potezo večera, komentatorja nista mogla verjeti

Goran Dragić Profimedia
Goran Dragić je slab prvi vtis popravil s potezo večera.

Slovenski košarkarski navdušenci smo poleti pozorno spremljali zelo razburljivo NBA tržnico, kjer je imel eno izmed bolj pomembnih vlog tudi legendarni slovenski kapetan Goran Dragić.

Potem ko mu je namreč potekla pogodba z Brooklyn Nets, ekipo katero je okrepil malo pred začetkom končnice, je bilo namreč jasno, da ne bo manjkalo snubcev, ki bi si želeli v svoji ekipi izkušenega in preverjenega organizatorja igre.

Slovenski ljubitelji košarke smo si večinoma želeli, da bi združil moči z Luko Dončićem pri Dallas Mavericks, na koncu pa se je dolgoletni slovenski kapetan odločil, da se preseli v zvezno državo Illinois ter okrepi legendarno ekipo Chicago Bulls, s katero je podpisal enoletno pogodbo v višini slabih 3 milijonov dolarjev.

Seveda smo bili vsi nestrpni, kako se bo veliki slovenski košarkarski junak znašel v novem dresu in prvo priložnost, da si ogledamo Dragića v dresu Chicago Bulls, smo imeli že v noči na sredo, ko so se biki na svoji prvi pripravljalni tekmi pomerili z New Orleans Pelicans.

Goran Dragić NBA Šport Dragić odigral prvo tekmo za Bullse, tako se je odrezal

Gogijev debi pa se zagotovo ni začel po njegovih željah, saj je v prvih štirih minutah igre zbral kar tri izgubljene žoge, prav tako pa je zgrešil tudi eno povsem odprto polaganje. Zlobni jeziki na socialnih omrežjih (predvsem tisti navijačev Toronta, ki imajo z Dragićem še neporavnane račune) so se nemudoma oglasili.

A jih je Dragić nato vendarle uspel utišati, saj je poskrbel za potezo večera, ko je "kopiral Kobeja Bryanta". Dragič je namreč izvedel potezo, po kateri je slovel legendarni Bryant, ter navdušil tudi oba komentatorja, ki se nista mogla načuditi Dragićevi potezi, s katero je pri svojih 36 letih osmešil obrambo New Orleansa ter zadel spektakularen koš v zadnji sekundi prvega polčasa.

To sta sicer bili edini točki, ki ju je dosegel iz štirih metov v 13 minutah igre. Trem izgubljenim žogam je dodal še eno asistenco in eno ukradeno žogo. Bulls so tekmo izgubili s 129:125, Dragić pa bo svoj debi z izjemo neverjetne poteze tik pred koncem prvega polčasa čim hitreje pozabil.

Luka Dončić Izbrali so Luko! Šport Ne boste verjeli, kaj so generalni menedžerji ekip napovedali Luki Dončiću!
Komentarjev 2
  • Avatar Boris Hribljan
    boris42 19:44 05.oktober 2022.

    Dragić ni šel v Dallas, ker ni hotel biti v senci Luke! Neporavnane račune s Torontom ima pa zaradi predolgega jezika kar smo videli tudi na evropskem prvenstvu, ko je brezobrazno napadal Sekulića ! Malo naj skrajša jezik! Ni on ...prikaži več LeBron ali Luka, da bi se ga ne vem kako upoštevalo!

Sorodne novice