Šport > Košarka
52442 ogledov

V Chicagu so si hitro premislili glede Dragića

Goran Dragić Profimedia
Zlati slovenski kapetan se je prislužil številne pohvale za svojo predstavo na tekmi z Denver Nuggets.

Košarkarji Chicago Bulls so zabeležili prvo zmago v pripravljalnem obdobju pred novo sezono lige NBA, potem ko so bili s 131:113 boljši od Denver Nuggets.

Na tekmi sta se pomerila dva od treh Slovencev v ligi NBA, Goran Dragić pa je bil na koncu tako moštveno kot individualno uspešnejši od Vlatka Čančarja.

Dorian Finney-Smith Luka Dončić NBA Šport Dončić stopil na parket, tako se je odrezal

 | Avtor: Profimedia Profimedia
Zlati slovenski kapetan je srečanju poskrbel za nekaj atraktivnih potez, s čimer si je prislužil pohvale navijačev čikaške franšize. Ti so bili po porazu na prvi tekmi proti New Orleans Pelicans zelo kritični do legendarnega Slovenca, ta pa jim je že ob naslednji priložnosti zaprl usta.

Dragić je na parketu prebil 18 minut, v tem času pa prispeval osem točk, skok, dve podaji in ukradeno žogo ob statističnem indeksu 10. Zadel je štiri od osmih poskusov iz igre (50%) in zgrešil oba meta izza črte za tri točke. V prvi četrtini je poskrbel tudi za enega izmed vrhuncev tekme, ko je po hitrem protinapadu zadel iz težkega položaja za zvišanje prednosti na +4.

"Ob odsotnosti Lonza Balla nekdo mora prevzeti odgovornost in Dragić je to tudi storil. Pri 36 letih še vedno teče v tranziciji in na igrišču daje vse od sebe," je zapisal nek navijač bikov.

"Dragić je bil naravnost grozen proti Pelikanom, vendar se je dokazal proti Nuggetsom," je dodal drugi podpornik čikaške franšize.

"Goran Dragić bo kmalu član začetne peterke bikov," je v luči Gogijeve igre zapisal nek uporabnik twitterja. "Dragić neprestano ogroža tako raketo kot obroč, še posebej ob igralch s klopi, s katerimi je obkrožen," je ocenil še nek pristaš Chicaga.

Luka Dončić Luka Magic Šport Neverjetno, kaj je uvodoma počel Dončić, to zmore samo on

"Dragić deluje mnogo, mnogo bolje kot na torkovi tekmi."

"Goran Dragić igra veliko bolje kot v torek. Spretnejši žogo in agresivnejši v napadu."

"Dragić izgleda odlično."

"Ni slabo, Dragič, lepo je videti, da si se privadil na ekipo."

"To je tisti Dragić, ki smo ga gledali na EuroBasketu."

"Dragić je pravkar kljuboval zakonom fizike."

"Dragić izgleda bolje."

"Bravo, Dragić."

"Ok, Dragić, ok!"

"Sem vam rekel, da se mora Dragić samo ogreti."

Luka Dončić Navdušil Šport Še začelo se ni, Dallas pa že opeva Luko: "Dominanten, čaroben, MVP!"  

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.