Šport > Košarka
7160 ogledov

Še začelo se ni, Dallas pa že opeva Luko: "Dominanten, čaroben, MVP!"

Luka Dončić Profimedia
Luka Dončić je v prvem nastopu pred prihajajočo sezono upravičil napovedi generalnih menedžerjev iz lige NBA.

"Dominanten, odločen, malce čaroben in vseskozi nasmejan!"

S temi besedami so predstavo Luke Dončića na tekmi z Orlando Magic povzeli na uradni spletni strani moštva Dallas Mavericks.

Trener teksaške ekipe Jason Kidd je ocenil, da je bila to predstava, vredna naziva MVP! 

Da je Slovenec glavni kandidat za osvojitev tega najprestižnejšega individualnega priznanja v ligi, so pred dnevi napovedali tudi generalni menedžerji NBA moštev.

Kar 48% vprašanih je namreč prepričanih, da bo Dončić MVP sezone 2022/2023.

Če gre soditi po njegovi sinočnji tekmi z Orlandom, potem njihova napoved ne bo daleč, če sploh, od resnice. "Nocoj je bil MVP. Izgledal je odlično. Odigral je celo prvo četrtino, nadziral potek tekme in si utiral pot pod obroč, zadeval je trojke. Odličen je bil na obeh straneh igrišča," je dejal Kidd.

Luka Dončić Luka Magic Šport Neverjetno, kaj je uvodoma počel Dončić, to zmore samo on

Prioriteta Dallasa v letošnji sezoni bo iskanje prave sinergije med Dončićem in soigralci. Slovenec je v zadnjih treh sezonah beležil povprečje med 27,7 in 28,8 točke na tekmo, iz česar lahko sklepamo, da se njegovo število doseženih točk ne bo več bistveno zvišalo.

Ničkolikokrat se je v preteklih štirih sezonah dokazal tudi kot zanesljiv pobiralec odbitih žog in kreativen organizator napada, zdaj pa je na soigralcih, da te njegove veščine še oplemenitijo.

"Kratek odgovor bi bil zaupanje v soigralce," je na vprašanje, kako še izboljšati ekipo, odvrnil Kidd. "Dvigniti soigralce in jih postaviti v položaj, da bodo lahko uspešni. Točke, skoki, podaje, to bodo že dosegali. Toda kako pomagati soigralcem do boljše sezone? Kako jih izboljšati? Merilo so zmage. Zmaga je vse, kar šteje. Merilo za najboljše je zlat pokal (pokal Larryja O'Briena, op. a.)." 

Jason Kidd | Avtor: Profimedia Profimedia

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice