Šport > Košarka
1460 ogledov

Dončić stopil na parket, tako se je odrezal

Dorian Finney-Smith Luka Dončić Profimedia
Slovenski košarkarski as Luka Dončić je v pretekli noči prvič pred novo sezono zaigral za Dallas Mavericks na pripravljalnih tekmah severnoameriške košarkarske lige NBA. Zaigrala sta tudi Goran Dragić za Bullse in Vlatko Čančar za Nuggetse.

Luka Dončić je na domačem parketu je v slabih 18 minutah igre dosegel 16 točk, Dallas pa je izgubil proti Orlandu s 105:110. Dallas je na svoji drugi pripravljalni tekmi pred novo sezono tokrat zaigral s skoraj vsemi standardnimi igralci v moštvu. Dončić je začel tekmo in imel 75-odstotni met iz igre, med drugim je zadel tri od petih poskusov za tri točke. K temu je dodal še pet podaj in tri skoke.

Učinkovitejši od njega v teksaški ekipi je bil le Christian Wood, ki je blestel že drugič na pripravah. Okrepitev v vrstah Dallasa, nekdanji član Houston Rockets, je tokrat dosegel 23 točk v slabih 20 minutah igre.

A vse skupaj je bilo premalo za zmago na tekmi proti gostom iz Orlanda, za katere so štirje igralci dosegli dvomestno število točk. Največ Paolo Banchero z 19 točkami.

Dragić proti Čančarju

V pretekli noči sta na parket na pripravljalnih tekmah stopila tudi preostala Slovenca v najmočnejši ligi na svetu. Goran Dragić in Vlatko Čančar sta zaigrala na isti tekmi, saj je Denver gostoval pri Chicagu.

Več priložnosti je dobil Dragić, ki je za Chicago odigral skoraj 18 minut in vpisal osem točk, dve podaji in skok. Čančar je v 8:19 minute igre zgrešil vse mete iz igre, ob tem pa dvakrat podal in ujel skok. Zmaga je s 131:113 ostala v Chicagu.

Dallas bo prvo tekmo rednega dela odigral 19. oktobra, ko bo gostoval pri ekipi Phoenix Suns. Pred tem bodo Dončić in druščina 14. oktobra še gostovali pri Utahu v sklopu priprav na začetek sezone.

Sezono bosta 19. oktobra s svojima ekipama odprla tudi Dragić in Čančar. Chicago bo takrat gostoval pri Miami Heat, Denver pa pri Utah Jazz.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.