Šport > Košarka
8890 ogledov

Veliki zvezdnik se bo po sramotnem incidentu odstranil iz ekipe

Draymond Green Jordan Poole Reševalni pas/Twitter
Draymond Green se je za svoje obnašanje upravičil ter najavil, da se za določen čas umika iz ekipe.

Ligo NBA še vedno pretresa veliki škandal, ko je na treningu prvakov Golden State Warriors Draymond Green napadel ter s pestjo udaril v glavo svojega soigralca Jordana Poola. Ekipa je želela vse pomesti pod preprogo, a je na splet pricurljal grozljiv posnetek incidenta, kako Green s silovitim udarcem zadane Poola v glavo, slednji pa se zruši kot pokošen.

Cel svet je tako bil priča sramotnemu incidentu, tako da ekipi ni preostalo drugega, kot da dejanje obsodi, Green pa se je moral za svoje obnašanje upravičiti javnosti ter biti na voljo novinarjem za vsa neprijetna vprašanja. Prav tako je tudi razkril, da se bo na lastno željo za nekaj časa odmaknil iz ekipe in od košarke.

Draymond Green Jordan Poole Svet v šoku Šport Tu je posnetek! Green z udarcem v glavo nad soigralca, ta padel kot pokošen

"Vzel si bom nekaj dni, da se odpočijem. Pravzaprav ne vem, koliko časa bo potrebno, toda zagotovo se bom umaknil ter bil sam s seboj... Ekipi bom tako dovolil, da začne proces okrevanja," je svojo odločitev sporočil nekdanji najboljši obrambni igralec lige.

Do incidenta je sicer prišlo na treningu v sredo, ko so nekateri dobro obveščeni strokovnjaki poročali o incidentu na treningu med Greenom in Poolom, ki naj bi se celo stepla, a več informacij ni bilo znanih. Pri bojevnikih so upali, da bo pri tem tudi ostalo, a se je že v petek pojavil posnetek, kako se Green in Poole prerekata, nato pride do nekaj prerivanja, vse skupaj pa se zaključi, ko Green z brutalnim udarcem v glavo uspava svojega mladega soigralca.

Omenjeni posnetek je nato sprožil verižno reakcijo, saj so Warriors najprej želeli z blažjo kaznijo za svojega zvezdnika vse skupaj rešiti znotraj štirih sten, ko pa se je omenjeni posnetek pojavil v javnosti, so seveda morali spremeniti svoj pogled na situacijo ter zadovoljiti javnost, ki si je želela hujše kazni za Greena.

Slednjega so tako prisilili, da se je pojavil na novinarski konferenci, kjer se je Poolu, njegovi družini in celotni ekipi opravičil za svoje obnašanje. "Moja dejanja so bila napačna. Zaradi tega me je zelo sram. Ne zgolj zaradi tega, ker sem kriv za nastalo situacijo, temveč zaradi tega, s čimer se zdaj morajo soočati Jordan, ekipa in celotna organizacija."

"S tem se mora spoprijeti tudi Jordanova družina, ki je videla omenjeni posnetek. Njegovi starši so videli ta posnetek. Če bi moja mati videla ta posnetek, vem, kako bi se počutila. Petnajstkrat sem ga pogledal, morda še večkrat, in vsakič pomislim, da to izgleda grozno. Dosti grozneje, kot sem si mislil. To je bilo bedno," se je opravičil Green, ki ni želel iti v podrobnosti, zakaj je sploh prišlo do prepira. Nekateri so namreč mnenja, da sta bila Poole in Green na bojni nogi, ker se oba borita za bogato podaljašnje pogodbe.

"Zagotavljam vam, da to ni imelo veze z ničemer. Sem grešnik in pred mano je še dolga pot, čeprav se trudim delati na sebi in odpraviti svoje napake. Na dan, ko se je zgodilo, sem bil zelo slabega mentalnega stanja, zaradi tega, kar se dogaja v mojem zasebnem življenju," je zaključil štirikratni prvak in udeleženec tekme vseh zvezd.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice