Šport > Košarka
2944 ogledov

Odlična predstava Dragića proti eni najmočnejših ekip lige

Goran Dragić Profimedia
Dragić je pomagal Chicagu do zmage na zadnji pripravljalni tekmi.

Slovenski košarkar Goran Dragić, ki bo v novi sezoni severnoameriške lige NBA nosil dres moštva Chicago Bulls, je na zadnji pripravljalni tekmi pomagal bikom do zmage s 127:104 nad Milwaukee Bucks, ki na stavnicah in po mnenju vodij ekip veljajo za prve favorite za naslov.

Dragić je v domačem United Centru odigral 19 minut tekme in k zmagi prispeval 13 točk. V igro je vstopil s klopi ter na koš metal 6-9, zadel pa je tudi eno trojko iz treh poskusov. V statistiko je vpisal še dva skoka in štiri podaje.

V času, ki ga je Dragić preživel na igrišču, so Bulls nadigrali Bucks kar za 18 točk, kar pomeni da je imel legendarni slovenski kapetan drugi najboljši statistični +/- med vsemi košarkarji na tekmi. Zaostal je le za Andrejem Drummondom, s katerimi v postavi so biki nadigrali nasprotnika za 19 točk.

Prvi strelec domače ekipe je bil Patrick Williams z 22 točkami, zbral pa je še 5 skokov in 5 asistenc, izkazal pa se je tudi Nikola Vučević, ki je s 17 točkami in 11 skoki dosegel dvojni dvojček.

Pri Milwaukeeju, ki je igral brez večine nosilcev igre, je bil najuspešnejši Jordan Nwora, ki je zbral 25 točk in je bil njaboljši strelec tekme, medtem ko je Marques Bolden dodal 21 točk.

Nova sezona lige NBA se bo začela 18 oktobra, Bulls pa bodo vanjo vstopili s popotnico treh zmag in enega poraza na pripravljalnih tekmah.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice