Šport > Košarka
4924 ogledov

Cuban še ni obupal nad Slovenijo, takšni so njegovi načrti

Luka Dončić in Mark Cuban Profimedia
Mark Cuban ima za poletje med letošnjo in prihodnjo sezono prav posebne načrte. Luka Dončić naj bi se tako na prijateljski tekmi pomeril s svojim Real Madridom, Cuban pa je potrdil, da bi Mavericks lahko gostovali tudi v Sloveniji.

Navijači Luke Dončića, pozor! Dallas Mavericks naj bi za obdobje pred sezono 2023/24 imeli prav posebne načrte, ki vsebujejo tudi Slovenijo!

Lastnik ekipe Mark Cuban se je namreč pojavil na zadnjem treningu svoje ekipe, kjer je odgovarjal na vprašanja medijev, obenem pa je razkril, da se resno dela na tem, da se po letošnji sezoni organizira prijateljska ekshibicijska tekma med Real Madridom in Dallasom, prav tako pa ni zavrgel možnosti, da bi se Dallas Mavericks na prijateljski tekmi ustavili tudi v Sloveniji.

"Ne vem še, če bomo uspeli odigrati pripravljalno tekmo v Sloveniji, toda resnično se trudimo, da bi odigrali vsaj tekmo z Real Madridom," je pojasnil Cuban, čigar dolgoletna želja naj bi bila, da se Mavericks odpravijo v Španijo, kjer bi se Dončić ponovno srečal s klubom, ki ga je iz čudežnega dečka košarke izklesal v MVP-ja Evrolige.

Toda zaradi komplikacij s pandemijo koronavirusa je bila podobna ideja v minulih dveh obdobjih med sezonama neuresničljiva. Letos, ko se je celotna situacija z virusom nekoliko umirila, pa so nekatere ekipe že izkoristile priložnost za promocijo v tujini. Golden State Warriors in Washington Wizards so svojo prvo pripravljalno tekmo tako odigrali v Tokiu, medtem ko so Milwaukee Bucks in Atlanta Hawks odpotovali v Abu Dabi. Prav tako bodo januarja Chicago Bulls in Detroit Pistons odigrali pravo prvenstveno tekmo v Parizu.

Kot del projekta NBA's Global Games je sicer Luka s svojim Dallasom na tujem že odigral nekaj tekem. Takoj zatem ko je bil izbran na naboru leta 2018, je dejansko debitiral za Dallas na pripravljalnih tekmah na Kitajskem, medtem ko je naslednje leto odigral prijateljsko tekmo v kanadskem Vancouvru proti Los Angeles Clippers. Prav tako je Luka odigral redno prvenstveno tekmo proti Detroit Pistons v Mexico Cityju decembra 2020.

Cubanu bi se tako lahko končno uresničila dolgoletna želja, a priznava, da je mnogo odvisno od obeh ekip ter predvsem lige, ki mora urediti vse logistične stvari. "Vse je odvisno od lige, tako da bomo videli. Vsekakor pa z vso silo delamo na tem," je o realmadridskem in slovenskem načrtu zaključil Cuban.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice