Šport > Košarka
20881 ogledov

Dallas podpisal novega igralca, a ga odpustil po vsega šestih urah

Grant Riller Profimedia
Pri NBA ekipi Dallas Mavericks so bili v zadnjih urah zelo aktivni.

Dallas Mavericks so z zmago nad Utah Jazz že zaključili s svojimi pripravljalnimi tekmami in nestrpno čakajo na začetek sezone, ko se bodo v noči na četrtek v prvem krogu pomerili s svojimi starimi znanci Phoenix Suns.

A čeprav pred igralci Dallasa do četrtka ni več nobene tekme, je bila minula sobota vendarle zelo pestra, saj se je vodstvo ekipe odločilo, da spremeni status enega izmed svojih košarkarjev, medtem ko je hkrati naznanilo prihod nove okrepitve, katero je nato nemudoma odpustilo.

Najprej so pri Dallasu uredili status svojega branilca McKinleya Wrighta IV., kateremu so uredili dvojno licenco, nato pa so podpisali pogodbo s še enim branilcem, Grantom Rillerjem, čigar pogodbo so prekinili po vsega šestih urah.

Wright bo tako v novi sezoni nastopal z dvojno licenco, kar pomeni, da bo lahko igral za moštvo Texas Legends v razvojni NBA G ligi, kot tudi za Dallas Mavericks v ligi NBA.

Wright je sicer član Dallasa že od 15. avgusta in je nastopil na vseh treh pripravljalnih tekmah, še posebej pa je navdušil na svojem debiju, ko so Mavericks premagali Oklahoma City Thunder, Wright pa je bil najboljši asistent tekme z 10 podajami, katerim je dodal še 8 točk, tekmo pa je zaključil brez ene same izgubljene žoge. Z njim na igrišču pa je Dallas nadigral Oklahomo kar za 11 točk. 

McKinley Wright IV | Avtor: Profimedia Profimedia

Ko so se za preostali dve tekmi vrnili nekateri prvokategorniki, se je njegova vloga precej zmanjšala, tako da je pripravljalno obdobje končal s povprečno 13,7 minutami na tekmo, tekom katerih je beležil 3,3 točke, 3,3 skoke in 5 asistenc na tekmo.

Minulo sezono je preživel na dvojni licenci pri Minnesoti Timberwolves, ki ga je odstopila razvojni ekipi Iowa Wolves, za katero je povprečno dosegal 19,1 točke in 7,7 asistenc na tekmo.

Najnovejša okrepitev Dallasa pa je postal Grant Riller, a je bil Maverick vsega šest ur. Ekipa ga je nato odpustila, a si zagotovila njegove pravice za nastopanje za razvojno ekipo v NBA G ligi, Texas Legends.

Grant Riller | Avtor: Profimedia Profimedia

Nesojeni najnovejši soigralec Luke Dončića je bil sicer izbran na naboru leta 2020 s strani Charlotte Hornets, ki so mu prav tako uredili dvojno licenco. V ligi NBA je za Charlotte zbral vsega sedem nastopov, tekom katerih je povprečno v štirih minutah igre dosegal 2,6 točk na tekmo.

Nastopal je tudi za Charlottovo razvojno ekipo Greensboro Swarm, pri kateri je v NBA G ligi povprečno beležil 13,1 točk, 3,5 asistenc in 1,1 ukradeno žogo na tekmo. V minuli sezoni je nastopil na vsega štirih tekmah Philadelphine razvojne ekipe Delaware Blue Cats, od decembra dalje pa je bil brez ekipe.

Komentarjev 1
  • Avatar Boris Hribljan
    boris42 15:29 16.oktober 2022.

    Potem Dallas spet ni nič naredil!

Sorodne novice