Šport > Košarka
8496 ogledov

Soigralec dregnil v Dončićevo rano: "Luka je bil kar malo slabe volje"

Profimedia
Avstralski branilec iz vrst Dallas Mavericks rad provocira Luko Dončića.

Avstralski košarkar Josh Green je spregovoril o skupinski dinamiki znotraj moštva Dallas Mavericks in vodstveni vlogi prvega zvezdnika ekipe Luke Dončića.

Mladi avstralski branilec, ki se mu po odhodu Jalena Brunsona nasmiha vidnejša vloga v Dallasu, je Dončića označil za "pravega vodjo", razkril pa je tudi, kako je s pomočjo Slovenca pridobil večjo samozavest v napadu.

"Včasih se sprašujem, ali naj vržem na koš ali naj žogo raje vrnem Luki? Ali bo jezen, če ne bom? Spoznal sem, da je to moja naloga, to je tisto, kar moram početi na igrišču. Če zgrešiš, pač zgrešiš. Potrudi se, da v naslednjem poskusu zadeneš."

"Luka se bolj razjezi, če ne vržem na koš. Tudi on je zelo mlad, tako kot jaz. Včasih je težko verjeti, da je tako mlad. Lani je naredil velik korak naprej in postal pravi vodja našega moštva. To je dokaz, kako daleč je prišel, kako se je razvil. Tudi fantje ga vidijo kot vodjo," je povedal 21-letni Avstralec.

Luka Dončić Josh Green | Avtor: Profimedia Profimedia

Green, 18. izbor v prvem krogu NBA drafta 2020, je v preteklih dveh letih nanizal nekaj dobrih predstav v dresu prvega moštva, še bolj pa je nase opozoril med pripravami na prihajajočo sezono, s čimer je navdušil tudi zvezdniškega soigralca.

"To bo njegovo leto, je še bolje pripravljen kot kdajkoli! Je v boljši formi. Pripravljen je, da napravi naslednji korak. Morda celo nekaj korakov," je 21-letnika pohvalil Dončić.

Luka Dončić Uradno Šport Dončić spet združen z igralcem, s katerim sta že navduševala

Povezava med Dončićem in Greenom presega klubske okvirje, saj imata tudi skupno reprezentančno izkušnjo. Slovenija in Avstralija sta se namreč pomerili za bronasto medaljo na zadnjih olimpijskih igrah v Tokiu, kjer so se na krilih noro razpoloženega Pattyja Millsa zmage veselili košarkarski izbranci iz dežele tam spodaj.

Dončića tisti poraz še vedno močno skeli, toda Green ne bo dopustil, da bi boleč spomin prehitro utonil v pozabo. "Olimpijsko tekmo za bron kar pogosto omenjam, vendar ne toliko, da bi me morali utišati. Luka zna vzeti osebno. Po tisti tekmi je bilo zelo jezen," je povedal avstralski branilec.

Luka Dončić in Mark Cuban Vse odvisno od lige Šport Cuban še ni obupal nad Slovenijo, takšni so njegovi načrti

"Seveda se šalimo o tem. Naš trener je bil tudi trener ameriške reprezentance (zlata na OI 2020), potem Frank (Ntilikina, op. a) je igral za francosko reprezentanco (srebrna na OI 2020). Smešno je bilo, ko so nam nekega dne naročili, naj s seboj prinesemo medalje z olimpijskih iger. Luka je bil malce slabe volje glede tega," je razkril in poudaril, da gre pri tem zgolj za prijateljsko zbadanje.

"Vse je v redu, ker se Luka zna šaliti. Lahko bi bil užaljen in ne bi hotel obleči mojega dresa. Pred tekmo za bron sva se dogovorila, da bo poraženec oblekel nasprotnikov dres. Luka je držal besedo," je sklenil Green.

 | Avtor: Print Screen Print Screen

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.