Šport > Košarka
9000 ogledov

NBA v šoku, eden največjih se bori z možganskim tumorjem

Dikembe Mutombo Epa
Član košarkarske hiše slavnih Dikembe Mutombo se spopada z možganskim tumorjem, je v izjavi za javnost sporočila severnoameriška liga NBA.

Vodstvo lige NBA je v izjavi, ki jo je objavilo v imenu Dikembeja Mutomba in njegove družine, potrdilo stanje 56-letnika in dodalo, da je nekdanji center, ki je najglobji vtis pustil pri Atlanta Hawks in Denver Nuggets, kljub vsemu "odlično razpoložen".

"Globalni ambasador lige NBA in član košarkarske hiše slavnih Dikembe Mutombo je trenutno na zdravljenju zaradi možganskega tumorja," so zapisali.

"Prejel je najboljšo možno oskrbo ekipe specialistov v Atlanti in je na začetku zdravljenja v odličnem razpoloženju. Dikembe in njegova družina prosijo za zasebnost v času, ko se osredotočajo na njegovo nego. Hvaležni so za vaše molitve in dobre želje," so še dodali.

Šestinpetdesetletni Mutombo je v karieri igral tudi za Philadelphia 76ers, New Jersey Nets, New York Knicks in Houston Rockets. Osemkrat je sodeloval na tekmi vseh zvezd in velja za enega najboljših obrambnih igralcev v zgodovini NBA.

Nagrado za najboljšega obrambnega košarkarja je prejel štirikrat, in sicer v sezonah 1994/95, 1996/97, 1997/98 ter 2000/01. Na večni lestvici s 3289 blokadami zaseda drugo mesto za Hakeemom Olajuwonom (3830). Redni del lige NBA je trikrat končal kot najboljši po povprečju blokad na tekmo ter dvakrat kot najboljši skakalec.

Dikembe Mutombo | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter

Košarkar iz Konga s polnim imenom "Dikembe Mutombo Mpolondo Mukamba Jean-Jacques Wamutombo" je sicer v ligi NBA preživel kar 18 sezon, po končani karieri pa se je ukvarjal predvsem s humanitarnim delom.

Kariero je zaključil leta 2009, medtem ko je bil leta 2015 sprejet v hišo slavnih. Ob Benu Wallacu je edini košarkar v zgodovini, ki je kar štirikrat prejel nagrado za najboljšega obrambnega igralca lige.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice