Šport > Košarka
19009 ogledov

Porzingis razkril glavno težavo v svojem odnosu z Dončićem

Luka Dončić Kristaps Porzingis Profimedia
Latvijski zvezdnik meni, da sta z Luko Dončićem premalo komunicirala, ko sta bila soigralca pri Dallasu.

Kristaps Porzingis je leta 2019 v menjavi igralcev ekipo New York Knicks, v kateri se je uveljavil kot eden najboljših košarkarjev na svetu, zamenjal za ekipo Dallas Mavericks, v kateri je združil moči z drugim mladim evropskim superzvezdnikom, Luko Dončićem.

221 centimetrov košarkar, ki zna s svojim odličnim metom od daleč izprazniti nasprotnikovo raketo, je na papirju deloval kot odličen partner nekoga, ki tako rad drži žogo v svojih rokah, kot Dončić. Na papirju bi morala postati dinamični duo, ki bi kraljeval v ligi. Toda zakaj se to ni nikoli zgodilo? Porzingis je mnenja, da je bila glavna težava v njunem odnosu.

Odlični Latvijec je bil namreč gost v slovitem podcastu košarkarskega strokovnjaka Adriana Wojnarowskega, imenovanem The Woj Pod. V pogovoru z enim najbolj znanih NBA "insiderjev" se je trenutni košarkar ekipe Washington Wizards dotaknil partnerstva z Bradleyem Bealom, mladega francoskega zvezdnika Victorja Wembanyame ter svojega časa pri New Yorku in Dallasu. S tem pa seveda tudi odnosa z Luko.

Kot glavni razlog za neuspeh je izpostavil, da je bilo med njima premalo komunikacije, ko je prišlo do nesporazumov. "Z Luko sva bila še zelo mlada. Bile so situacije, ko bi se preprosto morala dobiti v sobi, se pogovoriti in razčistiti zadevo. Kasneje, proti koncu, sva imela podobne pogovore in sva se dosti bolj odprla drug drugemu. Zdaj, ko pogledam nazaj, mi je jasno, da sva naredila nekaj napak. Ko je prišel Jason Kidd, je celotna ekipa zadihala svež zrak, ustvarila se je neka sveža atmosfera in vse skupaj je pomagalo."

"Na koncu se stvari vedno ne izidejo po naših željah in pričakovanjih. In to je normalno. Veliko sem se naučil iz teh situacij. V Dallasu sem se marsikaj naučil, prav tako v New Yorku in obema organizacijama želim zgolj vse najboljše," je pojasnil košarkar, ki je nato želel razčistiti, da se je kljub neuspelemu partnerstvu na igrišču, z Luko ves čas zelo dobro razumel. "Evropejci se kar nekako razumemo med sabo. Tudi jaz in Luka se odlično razumeva. Izven igrišč je vse bilo v redu."

"Preprosto je bilo med nama nekaj situacij med samo igro, potem pa tega ne razčistiš na pravi način in to kar nekako ostane v tvojih mislih. Če ne govoriš in razčistiš teh stvari, te ostanejo. Mislim, da je bilo tako v najini situaciji in mislim, da sva se iz tega marsikaj naučila. V prihodnje bova zaradi tega boljša igralca in je, kar pač je. Ampak iskreno, med nama ni bilo nobenih težav. Ujela sva se odlično, kot se skoraj vsi evropski igralci."

V dveh sezonah in pol, ki jih je Porzingis odigral v Dallasovem dresu, je povprečno dosegal 20 točk in 9 skokov na tekmo, Mavericks pa so se obe sezoni uvrstili v končnico, a so vsakič v prvem krogu izpadli proti Los Angeles Clippers. Porzingisev čas pri Maverickih pa so zaznamovale predvsem številne poškodbe, zaradi katerih odlični Latvijec prepogosto ni bil na voljo svojim soigralcem.

Na koncu so se pri vodstvu ekipe odločili, da ga skupaj z izborom v drugem krogu nabora pošljejo v Washington v zameno za Spencerja Dinwiddieja in Davida Bertansa. Menjava je koristila obema ekipama, saj sta obe od takrat prikazali dosti boljše predstave, Dallas pa se je uvrstil celo v konferenčno finale.

Luka Dončić O težavah soigralca Šport Dončić se ni strinjal s Kiddom: "Bolje, da čimprej pozabi na to" Predator Šport Komentator je vedel, kaj sledi: "Luka se igra s svojo hrano" Luka Dončić Minuto pred koncem Šport Se je že začelo! Dončić samo debelo pogledal: "Kaj?!"
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice