Šport > Košarka
3458 ogledov

Znebil se je tekmeca, samozavestno pomigal z rameni, nato pa...

James Harden Profimedia
Preveč prepričan vase.

V ligi NBA se je začela nova sezona, kot prvi pa sta na parket stopili moštvi Philadelphie in Bostona, ki ju strokovnjaki po prihodu okrepitev uvrščajo v širši krog favoritov za naslov. Dvoboj se je sicer končal z zmago domačih Keltov (126:117), pri zmagovalcih sta po 35 točk dosegla prva zvezdnika Jayson Tatum in Jaylen Brown, pri poražencih pa je do enakega števila točk prišel James Harden.

Ta je v napadu blesetel predvsem z meti za tri točke, izza črte je namreč zadel pet od devetih poizkusov. A še največ zanimanja je na socialnih omrežjih zbudila ena od štirih zgrešenih trojk. Harden se je v napadu namreč otresel sicer izjemnega obrambnega igralca Marcusa Smarta, ki pa za okus mnogih prevečkrat s teatralnimi vložki želi izsiliti osebne napake nasprotnika. Tokrat mu to ni uspelo, Harden pa je ostal sam na metu za tri točke.

Zvezdnik, ki je sicer na tekmi dobro napadalno predstavo pokvaril z nezainteresirano igro v obrambi, je samozavestno potresel z rameni in tako izvedel gib, ki ga je uveljavil zadnji MVP velikega finala Steph Curry ob zadetih metih ('shimmy'; op.p). A za razliko od ostrostrelca zasedbe Golden State Warriors, ki v veliki meri zadene odprte mete, je Harden žogo poslal krepko mimo obroča in s tem poskrbel za 'uspešnico' na socialnih omrežjih.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice