Šport > Košarka
66909 ogledov

Dončićeva mama s sinom na nož: "Izbrala je najagresivnejši način"

Mirjam Poterbin Instagram
Pravni spor med Lukom Dončićem in njegovo mamo Mirjam Poterbin se, kot kaže, še zaostruje.

V začetku septembra smo poročali o zahtevku Luke Dončića pri ameriškem uradu za patente in blagovne znamke, s katerim je želel najboljši slovenski košarkar pridobiti nadzor nad vsemi blagovnimi znamkami, ki so kakorkoli povezane z njegovim imenom.

Uradni vlagatelj zahteve za preklic registracije blagovne znamke Luka Doncic 7, ki je v lasti njegove mame Mirjam Poterbin, je košarkarjevo podjetje Luka 99 Inc.

luka dončić mirjam poterbin Magazin Nemški tabloid: Luka Dončić se je z mamo sprl zaradi njenega partnerja

Mirjam Poterbin | Avtor: Instagram Instagram
Dončić je želel pred tem v ZDA registrirati blagovno znamko LUKA DONCIC, vendar je tamkajšnji patetni urad njegovo zahtevo zavrnil zaradi že obstoječe blagovne znamke Luka Doncic 7, katero je leta 2018 s sinovo privolitvijo registrirala njegova mama. Ker je želel Luka pred začetkom pete sezone v ligi NBA prevzeti popoln nadzor nad trženjem njegove javne podobe, Poterbinova pa se tej pravici očitno ni bila pripravljena odpovedati, je zadeva prerasla v sodni spor.

Po izbruhu škandala je bilo tako v domačih kot medijih prelitega kar nekaj črnila o domnevnem poslabšanju odnosov med Dončićem in njegovo mamo, vendar zaenkrat o tem ni znanega nič konkretnega.

Poterbinova je sicer v takratknem odzivu za MMC zatrdila, da želi sina le obvarovati pred "ljudmi, ki so Luko obkrožili v zadnjih dveh letih in želijo popoln nadzor nad njegovim življenjem in kariero."

mirjam poterbin Šport Mama Luke Dončića: Okoristiti se želijo z mojim sinom!

Kot izhaja iz slovenskih javnih evidenc (Ajpes), Mirjam Poterbin in direktor Boris Požeg poleg znamke Luka Doncic 7 upravljata še stran lukadoncic.com in imata v lasti ter tržita blagovno znamko LD77. Po navedbah ameriškega novinarja Marca Steina Dončić s temi podjetji ni povezan.

Vir: STA

Kot poroča Josh Gerben, uveljavljeni pravni strokovnjak s področja blagovnih znamk, se Poterbinova ne bo predala brez boja. Še več, bitke se je, kot navaja Gerben, lotila na zelo "agresiven" način.

Poterbinova je prejšnji teden oddala zahtevek za umik tožbenega postopka, ker naj Luka ne bi imel "utemeljenih razlogov za izpodbijanje predhodne registracije."

"Odgovor Lukove mame je presenetljiv, saj bi lahko v primeru aktivnih pogajanj za poravnavo skupaj zahtevala prekinitev postopka. Namesto tega je Lukova mama vložila najagresivnejši možni odgovor - zahtevo, da se primer zavrže," je na twitterju poročal Gerben, čigar zapise prilagamo spodaj.

Mirjam Poterbin | Avtor: Instagram Instagram

Komentarjev 10
  • Toma 19:24 19.oktober 2022.

    Najhitrejša rešitev: sprememba imena po holiwoodsko. Predlagam ime : Looca Donzero

  • Avatar jate
    jate 17:21 19.oktober 2022.

    boljše bit brez matere ,kot jo imeti tako,da jo ni sram

  • sam1 16:25 19.oktober 2022.

    Če ji Luka zapre "pipico" lagodnega življenja,se bo kmalu izgubila v množici in se nehala preseravati s sinovim imetjem.....

Sorodne novice