Šport > Košarka
15435 ogledov

Kako sovražijo Luko! Ne boste verjeli, kako so ga dočakali

Luka Dončić Profimedia
Ni težko ugotoviti, katerega košarkarja navijači Phoenixa najbolj sovražijo.

Luka Dončić je košarkar, ki v Ameriki deli množice. Ali ga obožujejo, ali pa sovražijo. Na eni strani imamo ene, ki ga občudujejo zaradi njegovih košarkarskih sposobnosti, otroške radoživosti in izjemne karizme, na drugi pa tiste, ki mu zamerijo stalno prepiranje s sodniki ter pogostokrat tudi nasprotnimi igralci, njegov "trash talk" ter predvsem to, da nek tip iz Slovenije šola njihove največje zvezdnike.

Ni težko ugotoviti, med katere spadajo Phoenix Suns. Potem ko je bil Luka v nekaterih dvoranah sprejet celo z aplavzom in navdušenjem, v večini pa so ga ob predstavitvi igralcev sprejeli z navijanjem za domačo ekipo, je tokrat dvorana Footprint Center ekipe Phoenix Suns naravnost eksplodirala od sovražnega vzdušja.

Ekipi sta se namreč udarili v prvem krogu nove sezone, navijači sonc pa so vse košarkarje Maverickov (z izjemo Javala McGeeja, ki je še lani igral za Phoenix in so ga navijači nagradili z aplavzom) sprejeli z glasnimi žvižgi in žaljivkami. Še posebej glasni pa so bili pri prihodu na igrišče mladega Slovenca, ko je celotna dvorana naravnost ponorela.

Seveda se slovenskim ljubiteljem košarke, ki smo iz lige ABA vajeni derbijev med Crveno zvezdo in Partizanom, podobno obnašanje ne zdi niti omembne vredno, a da kakšen superzvezdnik v ligi NBA prejme takšno dobrodošlico, je vseeno skorajda nepredstavljivo.

Do sovraštva med obema ekipama, še posebej s strani sonc do Luke, je prišlo zaradi lanske sezone in končnice, ko sta se Phoenix in Dallas pomerila v drugem krogu playoffa. Suns so bili najboljša ekipa rednega dela in so po dveh začetnih zmagah pričakovali sprehod do konferenčnega finala, a so Mavericks pod poveljstvom izjemnega Dončića dobili štiri izmed naslednjih petih tekem ter se tako sami uvrstili v finale zahoda.

Celotna serija je bila zelo fizična, ni manjkalo zbadljivk in tudi fizičnega obračunavanja na obeh straneh, glavna zvezdnika Phoenixa Devin Booker in Chris Paul sta se na tiskovnih konferencah javno norčevala iz Luke, slednji pa jima je vrnil tako, da je na sedmi odločilni tekmi ponižal celotno ekipo, ko je ob koncu prvega polčasa zbral več točk, kot vsi košarkarji Phoenixa skupaj.

Navijači sonc se omenjene serije in bolečega poraza še zelo dobro spomnijo, kar so dali Luki vedeti ob sprejemu na prvi tekmi letošnje sezone, katero so na koncu na veliko veselje domače dvorane njihovi ljubljenci dobili s 107:105.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice