Šport > Košarka
3752 ogledov

Te mojstrske poteze Luki niso priznali

Luka Dončić Profimedia
Luka Dončić je bil na tekmi proti Memphis Grizzlies prikrajšan za eno asistenco.

Dallas Mavericks so na prvi domači tekmi v novi sezoni s kar 137:96 premagali lani eno najboljših ekip zahoda Memphis Grizzlies, prvo ime tekme pa je bil nedvomno naš Luka Dončić.

Mladi Slovenec je navduševal s spektakularnimi potezami, prvo četrtino pa je zaključil s kar 21 točkami (celotna ekipa Memphisa pa 17 točkami), Dallas pa je bil tako dominanten, da je lahko Luka zadnjo četrtino presedel na klopi.

Luka Dončić Kakšne akcije! Šport Noro, kako sta se ujela! Luka in nov soigralec obnorela ligo! (video)

Kljub temu da je bil v igri manj kot pol ure igralnega časa, je tekmo zaključil z 32 točkami, 7 skoki in 10 asistencami. A po njegovem mnenju bi moral tekmo končati z 11 asistencami.

Sporna je namreč bila akcija, ko je Luka spektakularno od table podal svojemu soigralcu Dorianu Finney-Smithu, ta pa je spektakularno akcijo zaključil z zabijanjem.

Toda strokovnjaki, ki beležijo statistiko, niso imeli posluha za prekrasno akcijo, temveč so Luki namesto asistence pripisali zgrešeno polaganje, Finney-Smithu pa skok v napadu ter koš.

Luka je že med igro po sami akciji svojemu soigralcu kazal, da je šlo za podajo, toda domači statistiki v Dallasu so vseeno nekoliko pokvarili Slovenčev izkupiček.

Luka Dončić Video Šport Dončić z noro predstavo, povsem je zasenčil tekmeca

Omenjene situacije se je po tekmi Luka dotaknil tudi na novinarski konferenci, ko je sicer dobro razpoložen potarnal, da se mu je zgodila krivica.

"Ne marajo me. Bila je podaja, moral bi imeti 11 asistenc. Vsaj zdi se mi, da toliko. Ne bom šel na polaganje in tako zgrešil, da se žoga ne bi dotaknila niti obroča," je svojo prekrasno asistenco pokomentiral Dončić.

Luka Dončić Kristaps Porzingis Bivša soigralca Šport Porzingis razkril glavno težavo v svojem odnosu z Dončićem Luka Dončić Stare zamere Šport Kako sovražijo Luko! Ne boste verjeli, kako so ga dočakali Luka Dončić O težavah soigralca Šport Dončić se ni strinjal s Kiddom: "Bolje, da čimprej pozabi na to"  

Komentarjev 2
  • Toma 16:39 23.oktober 2022.

    Luka jajce!

  • Ender3 15:32 23.oktober 2022.

    Ma koga hebe en Dončić !

Sorodne novice