Šport > Košarka
4348 ogledov

Noro, kako sta se ujela! Luka in nov soigralec obnorela ligo! (video)

Luka Dončić Christian Wood Profimedia
Neverjetni Dončić je popeljal Dallas do zmage nad Memphisom, pri tem pa je imel veliko pomoč novega soigralca, s katerim sta se odlično ujela.

Slovenski košarkarski zvezdnik Luka Dončić je na prvi tekmi v domači dvorani American Airlines Center v novi sezoni severnoameriške lige NBA popeljal Dallas Mavericks do zmage nad Memphis Grizzlies s 137:96.

Dončić je 21 od svojih skupno 32 točk dosegel v uvodni četrtini. Točkovnemu zbiru je v 30 minutah dodal še sedem skokov in deset podaj. Iz igre je metal 12-23, za tri je zadel štiri od devetih poskusov, v statistiko pa je vpisal še po dve ukradeni žogi in blokadi, izgubil pa je tri žoge.

Luka Dončić Christian Wood | Avtor: Profimedia Profimedia

Dallas si je celo lahko privoščil, da je izjemni Slovenec celotno zadnjo četrtino presedel na klopi. Za nameček pa je gledalcem tik ob koncu tretje četrtine pripravil nekaj spektakularnih potez, ki so razprodano dvorano spravile na noge. Še posebej dobro pa se je ujel z novim soigralcem Christianom Woodom, s katerim sta nemudoma vzpostavila odlično kemijo.

"To je neverjetno. Saj sploh ne vem, kaj naj izpostavim," je o Dončiću dejal Wood, ki je k zmagi dodal 25 točk in 12 skokov, in dodal: "Kaj vse naredi v napadu, podaje, ki jih razdeli med soigralce, kako ponese celotno ekipo ... To je neverjetno," je bila po tekmi navdušena nova okrepitev Dallasa. Wood je sicer postal šele prvi igralec v zgodovini Dallasa, ki je na svojih prvih dveh tekmah v dresu Maverickov dosegel vsaj 25 točk.

Luka Dončić Christian Wood | Avtor: Profimedia Profimedia

"Zaenkrat je vse odlično. Christian je res izjemen košarkar, odlično komuniciramo. Sprejel je svojo vlogo in slednjo odlično opravlja na igrišču. Čeprav je za nami šele druga tekma v sezoni, se vidi, da bo pomemben člen naše ekipe," pa je vlogo svojega novega pomočnika opisal Dončić.

Naslednja tekma Dallas čaka v torek, ko bo gostoval v New Orleansu, ljubitelji NBA košarke, ki so preplavili splet s številnimi posnetki Dončićevih in Woodovih akcij, pa se že veselijo, kaj jim bo omenjeni dvojec pripravil v prihodnje.

Luka Dončić Video Šport Dončić z noro predstavo, povsem je zasenčil tekmeca Luka Dončić Kristaps Porzingis Bivša soigralca Šport Porzingis razkril glavno težavo v svojem odnosu z Dončićem Luka Dončić Stare zamere Šport Kako sovražijo Luko! Ne boste verjeli, kako so ga dočakali Luka Dončić O težavah soigralca Šport Dončić se ni strinjal s Kiddom: "Bolje, da čimprej pozabi na to"
Komentarjev 1
  • Toma 16:40 23.oktober 2022.

    Luka jajce!!

Sorodne novice