Šport > Košarka
23672 ogledov

Liga pojasnila, zakaj Luki ni priznala te neverjetne poteze

Luka Dončić Profimedia
Luka je, če gledamo uradna pravila, upravičeno ostal brez asistence pri najbolj spektakularni akciji večera.

Dallas Mavericks so na svoji prvi domači tekmi sezone s 137:96 pometli z lani eno najboljših ekip lige, Memphis Grizzlies. Košarkarski navdušenci so sicer nestrpno pričakovali obračun dveh morda celo najboljših mladih košarkarjev na svetu, a je na koncu Luka Dončić povsem zasenčil svojega rivala Ja Moranta.

Luka Dončić Video Šport Dončić z noro predstavo, povsem je zasenčil tekmeca

Mladi Slovenec je nasprotniku že v prvi četrtini nasul 21 točk (medtem ko so jih vsi grizliji skupaj zbrali 17), zadnjo četrtino pa je ob visoki prednosti lahko celo presedel na klopi. Kljub temu da je na igrišču preživel manj kot 30 minut, je tekmo vseeno zaključil z 32 točkami, 7 skoki in 10 asistencami.

Prav število asistenc pa je postalo rahlo jabolko spora, saj je Luka po tekmi poudaril, da so mu našteli eno asistenco premalo, saj niso šteli poteze, ko je šel na polaganje, a je nato žogo od table podal do svojega soigralca Doriana Finney-Smitha. Slednji je nato žogo zabil skozi obroč, a namesto da bi Luka dobil asistenco, so mu pripisali zgrešeni met, Finney-Smithu pa skok v napadu in dve točki.

Luka je že med samo akcijo kazal, da šlo za asistenco, po tekmi pa je vse skupaj ponovil na tiskovni konferenci. "Ne marajo me. Bila je podaja, moral bi imeti 11 asistenc. Ne bom šel na polaganje in tako zgrešil, da se žoga ne bi dotaknila niti obroča," se je po tekmi pritožil Dončić, njegova ekipa pa je šla celo tako daleč, da je zahtevala pojasnilo. Ter ga tudi dobila.

Liga NBA namreč podaj od table ne beleži kot asistence. Pri tem ni pomembno, če je igralec namenoma s pomočjo table podal svojemu soigralcu. Takšno je pač pravilo v navodilih za beleženje točk. Luko tako statistiki niso oropali asistence, saj po pravilih NBA lige njegova podaja od table ne spada v to kategorijo.

Luka Dončić "Ne marajo me" Šport Te mojstrske poteze Luki niso priznali Luka Dončić Kakšne akcije! Šport Noro, kako sta se ujela! Luka in nov soigralec obnorela ligo! (video) Luka Dončić Kristaps Porzingis Bivša soigralca Šport Porzingis razkril glavno težavo v svojem odnosu z Dončićem Luka Dončić Stare zamere Šport Kako sovražijo Luko! Ne boste verjeli, kako so ga dočakali
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice