Šport > Košarka
18367 ogledov

Dončiću uspelo kot prvemu v zgodovini

Luka Dončić Profimedia
Slovenski košarkar je spisal novo poglavje v zgodovini njegovega moštva Dallas Mavericks.

Košarkarji Dallas Mavericks so na gostovanju v New Orleansu tesno izgubili proti Pelikanom s 111:113. Luka Dončić, sicer prvi strelec tekme s 37 točkami, je v zadnji sekundi zgrešil potencialno zmagoviti met izza črte.

Luka Dončić NBA Šport Dončić Dallas vrnil v igro, znova je odločal zadnji met

Prav meti za tri točke so bili Dončićeva šibka točka skozi celoten obračun, zadel je namreč le dva od 13 poskusov, precej bolj razpoložen pa je bil na polrazdalji in pod obročem, kjer je met iz igre uspel spraviti na solidnih 53 odstotkov (16/30).

Kljub porazu in katastrofalnemu metu izza črte (15%!) je bil to nov zgodovinski večer slovenskega košarkarja. Postal je namreč prvi igralec Mavsov v zgodovini, ki je na uvodnih treh tekmah sezone dosegel vsaj 30 točk!

Luka Dončić Pelicans Mavericks Video Šport Dončić neslavno pristal na zadnjici, nato pa ...

Ob Dončiću sta več kot 30 točk na prvih treh tekmah zabeležila še Donovan Mitchell (Cleveland Cavaliers) in Steph Curry (Golden State Warriors), skupaj pa so dosegli nekaj, kar se v ligi NBA ni zgodilo že več kot 60 let.

Po podatkih ESPN-a je za zadnji tovrstni primer potrebno pobrskati v sezono 1961/1962, ko so mejo 30 točk na prvih treh tekmah presegli Jerry West, Oscar Robertson, Wilt Chamberlain in Elgin Baylor.

Povprečje Luke Dončića ob zmagi in dveh porazih Dallasa v letošnji sezoni znaša 34,5 točke, 9,0 skoka in 7,6 podaje.

Komentarjev 1
  • jakec1575 22:59 26.oktober 2022.

    te statistike so brezveze , ce ni zmag. zmage stejejo do prstana ne osebne statistike.