Šport > Košarka
1423 ogledov

Klub odpustil NBA igralca, ker se je gol razkazoval ženskam

Josh Primo Profimedia
Mladi košarkar je postavil neslavni rekord.

Franšiza San Antonio Spurs je prekinila pogodbo z Joshom Primom, ki ga je lani izbrala kot 12. na naboru. Devetnajstletnik je tako postavil neslavni rekord, saj je postal košarkar, ki so ga najhitreje odpustili med tistimi igralci, ki so bili na draftu med prvo štirinajsterico izbranih ('lottery pick' - prvih 14 izborov je udeleženih v loterijo, kjer sodelujejo moštva, ki se niso prebila v končnico, največ odstotkov možnosti za prvi 'pick' ima najslabša ekipa rednega dela; op.p.).

Primo je v ligi NBA doslej odigral 54 tekem in imel povprečje 5.9 točke, 2.3 skoka in 1.8 podaje, pri Ostrogah pa je 'zdržal' do četrte tekme v svoji drugi sezoni.

In razlog za prekinitev sodelovanja? Kanadski mladenič je obtožen, da se je nespodobno razkazoval pred različnimi ženskami. To naj bi počel večkrat, v ospredju pa je predvsem primer z zdaj že bivšo zaposleno pri franšizi Spurs, ki je že najela znanega odvetnika, ki vodi tudi tožbo 30 žensk proti članu lige NFL Deshaunu Watsonu. Ta je obtožen številnih spolnih napadov. 

Primo je po prekinitvi pogodbe sicer za ESPN dejal, da bo poiskal pomoč zaradi 'starih travm' in da bo čas zunaj košarkarskih parketov namenil psihičnemu zdravljenju. Pri San Antoniu so svojo potezo označili 'za najboljšo rešitev za klub in igralca'.

Devetnajstletnika lahko sicer do ponedeljka v svoje vrste povabi kakšen od preostalih klubov, s tem pa bi prevzel obveznosti, ki jih je s košarkarjem imel sklenjene Sam Antonio. Če do omenjenega roka ostale franšize ne bodo pokazale interes, se lahko Primo kot prost igralec začne z novim delodajalcem, tudi zunaj NBA, pogajati za novo pogodbo.

Glede na razlog prekinitve dosedanjega sodelovanja, je težko pričakovati, da bo Primo (že) zdaj tarča drugih NBA klubov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice