Šport > Košarka
11177 ogledov

Ne le Dončiću! Neverjetno, kaj so sodniki storili Dragiću (video)

Goran Dragić Profimedia
Kot da bi imeli sodniki v ligi NBA slovenske košarkarje na piki.

V noči na soboto so Chicago Bulls našega Gorana Dragića izgubili na gostovanju pri San Antonio Spurs, kateri so slavili s 129:124 ter bikom prizadejali tretji poraz v sezoni. Chicago Bulls tako s tremi zmagami in tremi porazi ostajajo na sedmem mestu vzhodne konference.

Goran Dragić NBA Šport Dragić poražen v San Antoniu, Lakersi drvijo v katastrofo

Tekmo je sicer zaznamovala velika slovesnost, saj je Dragićev soigralec Demar DeRozan, ki je na tekmi prispeval 33 točk, šele kot 50. košarkar v zgodovini presegel magično mejo 20.000 točk. Naš legendarni kapetan pa si bo tekmo zapomnil predvsem po zajetni minutaži, saj je šele drugič od prihoda k Bulls na igrišču preživel več kot 20 minut, ter smešno dosojeni osebni napaki.

Dragić je proti svoji nesojeni ekipi (San Antonio Spurs so si pravice do Dragića zagotovili v menjavi v lanski sezoni, a so ga odpustili po nekaj dneh, ne da bi enkrat oblekel dres ekipe, prav tako pa so ga pred štirinajstimi leti izbrali na naboru, a so ga nemudoma poslali v Phoenix) odigral 21:49 minut, tekom katerih je zbral 9 točk, 3 skoke, 5 asistenc ter 1 osebno napako.

A več kot očitno bi moral tekmo končati brez osebne napake ter celo z eno blokado, saj je v enem izmed odločilnih napadov San Antonia dobrih 20 sekund pred koncem tekme pri zaostanku za štiri točke vrhunsko zaustavil Treja Jonesa. Blokada njegovega meta je bila čista kot solza, pri Chicagu pa niso mogli verjeti sodniški odločitvi, da košarkarja ostrog pošljejo na črto prostih metov. Bulls so prav tako že porabili svoj sodniški izziv, s katerim bi lahko izzvali to sodniško napako.

Jones je nato oba prosta meta zadel in povišal vodstvo svoje ekipe na šest točk, namesto da bi Chicago imel protinapad, iz katerega bi lahko svoj zaostanek zmanjšal na vsega dve točki. Po seriji prostih metov na obeh straneh so na koncu Spurs slavili s petimi točkami prednosti. Sodniška trojka je tako ponovno grdo oškodovala slovenskega košarkarja ter močno vplivala na razplet tekme. Kaj takega smo že vajeni s tekem Luke Dončića, katerega imajo več kot očitno na piki.

Luka Dončić Zanikovalci Šport Košarkarska srenja enotna: "Dončić ni najboljši na svetu" Luka Dončić NBA Šport Dončić ni več rekorder
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice