Šport > Košarka
31338 ogledov

Dončićeva podaja, o kateri danes govori ves svet

Podaja Dončića Epa
Luka Dončić navkljub vsej svoji igrivosti, s katero smo se že vsi ljubitelji košarke dodobra seznanili, ne preseneča. Tokrat je na tekmi z Brooklynom (41 točk, 11, skokov, 14 podaj) poskrbel za izjemno podajo, o kateri govori praktično ves košarkarski svet.

Na Dallasovem gostovanju pri Brooklynu – tekmo v predmestju New Yorka so po podaljšku dobili Mavsi (129:125), več o tem si lahko preberete v obširnem poročilu tukaj – je za potezo tekmo poskrbel kdo drug kot slovenski košarkarski virtuoz Luka Dončić. Ta je v zaključku tretje četrtine krenil v prodor, nase povlekel kar štiri košarkarje Brooklyna, nato pa čudovito (brez pogleda) podal do osamljenega soigralca Maxija Kleberja, ku mu pod obročem Mrežic ni bilo težko zadeti. Mojstrovina Luke Dončića v spodnjem posnetku.  

"Res je to bila nora podaja," je v smehu po dvoboju razlagal Kleber. "Ne vem, kako me je videl, toda iz že znanih razlogov in dejstva, da igram z Luko že dalj časa, se mi je dozdevalo, da bi mi utegnil podati, tako da sem bil pripravljen," je pojasnil Nemec v vrstah Dallasa. Dončić je o podaji povedal, da še sam ne more razložiti, kako se je zgodila. "Iskreno ne vem, težko je to pojasniti. Ne vem, kaj naj odgovorim. Rekel bi, da na parketu pač poskušam določene stvari, to je to," je bil skromen Dončić. "Včasih na treningih poizkušam take nore stvari, včasih se potem tudi na tekmi izidejo," je še dodal. 

Tudi sicer je imel mladi Ljubljančan nor večer, saj je vpisal svoj prvi trojni dvojček sezone. Zaustavil se je pri neverjetnih 41 točkah, 11 skokih in 14 podajah (v podaljšku je kar dvakrat podal za hrbtom za trojki Kleberja in Bullocka), kar je njegov najboljši dosežek sezone. Zgovoren je tudi podatek, da je Luka na vseh štirih uvodnih tekmah presegel mejo 30 točk. Tokrat je zasenčil tudi dva velika zvezdnika lige NBA, in sicer Kyria Irvinga (39 točk) in Kevina Duranta (37 točk). 

Luka Dončić NBA Šport Luka blestel: zmaga ob trojnem dvojčku in 40+ točkah

Komentarjev 3
  • rd2dmk2 07:58 29.oktober 2022.

    lahko tud rećemo da je vrgel na koš , zgrešil, soigralec ujel, pa po težkih mukah le zadel.. tako bi dejal Albert- vse je ralativno.

  • ec568744f0d537874fe9d825c81b6f688d633008 06:45 29.oktober 2022.

    Že malo preseda ,da se toliko piše o Dončiču,dogajanječez lužo pa res ni za nas to neka novica.

  • blayo 15:40 28.oktober 2022.

    No, če smo pošteni, takih podaj ima Jokić že ene 100.