Šport > Košarka
8955 ogledov

Kako je ponižal 218 cm visokega igralca! Ne boste verjeli, kaj mu je napravil!

Luka Dončić Profimedia
Luka Dončić je dokazal, da je celo 218 centimetrov visoki Bol Bol prenizek, da bi lahko zaustavil odličnega Slovenca.

Slovenski košarkarski zvezdnik Luka Dončić je v preteklosti že mnogokrat dokazal, da ni le odličen igralec, temveč je tudi vrhunski v tako imenovanem "trash talku", ko po odlično izvedeni akciji s kakšno gesto ali izbranimi besedami še dodatno udari po nasprotnikovem egu.

Luka Dončić Zgodovinsko Šport Dončić ponovil epski dosežek Nowitzkega

Le kdo se ne spomni, kako je lani odčital lekcijo ekipi Phoenix Suns, ki se je po prvih dveh zmagah v končnici šalila na Lukov račun, na koncu pa je bil ravno Dončić tisti, ki je povsem osmešil najboljšo ekipo rednega dela ter ji dal to tudi dobro vedeti.

Še bolj legendarni s tega vidika pa sta bili seriji v končnici, ko se je dve leti zapored pomeril z Los Angeles Clippers. Ena najbolj umazanih ekip lige namreč ni izbirala načina, kako zaustaviti prvega zvezdnika Dallasa ter se je nanj spravljala z zelo grobimi in celo nevarnimi prijemi. Ravno zato je Luka še z večjim veseljem "vrtel svoj jezik", kadar je osmešil nasprotnikovo obrambo.

Pri Clippers pa je prav posebno nalogo imel specialist za obrambo Patrick Beverley, ki je bil na igrišču kvečjemu zato, da je pokrival Luko ter ga s svojimi umazanimi prijemi poizkušal vreči iz igre. Prav proti Beverleyu pa je Luka začel s svojo sedaj že poznano provokacijo, ko je po uspešno zaključenih akcijah začel klopi Clippers sporočati, da ga Beverley ne more pokrivati, da "je premajhen zanj". 

To isto provokacijo je nato Luka še kar nekajkrat uporabil, kadar so ekipe nanj poslale kakšne specialiste za obrambo, ki pa jim je primanjkovalo centimetrov, da bi lahko uspešno pokrivali Luko. Po zaključku v napadu je tako Luka že večkrat zaklical besedi "too small" ter tako zbadal nasprotnika, da naj že vendar pošlje nanj koga bolj primernega.

Luka Dončić | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter

Še toliko bolj pa morata besedi "too small" boleti, če jih Luka izreče kar 218 centimetrov visokemu košarkarju. Prav to se je namreč zgodilo na tekmi proti Orlando Magic, ko je Luko v enem izmed napadov pokrival sin najvišjega NBA košarkarja vseh časov (Manuteja Bola, 229 cm), Bol Bol, ki pa tudi sam meri spoštovanja vrednih 218 centimetrov.

Luka se je ob orjaku prerinil vse do obroča, si pripravil nekaj prostora za met, nato pa zadel preko iztegnjene roke 218 centimetrov visokega košarkarja iz Sudana! Tu pa še ni bilo konec ponižanja za četrtega najvišjega košarkarja v ligi. Luka je namreč po uspešno zaključeni akciji ponovno uprizoril svojo slovito gesto ter pokazal, da je tudi Bol Bol prenizek, da bi ga lahko uspešno ustavil.

Luka Dončić Po 36 letih! Šport Liga NBA v šoku: ne boste verjeli, čigav rekord je izenačil Dončić Luka Dončić NBA Šport Dončić že do polčasa dosegel 30 točk
Komentarjev 2
  • radovednica 08:05 01.november 2022.

    Stalno zvezdnik, superzvezdnik in oh in ah. In kaj imamo mi tukaj od njega, odojka zavaljenega? NIč, popolnoma nič. Z reprezentanco Slovenije in v njej ni pokazal nič. Včasih celo manj kot nič. Z eno bedno Poljsko, sicer napovedovano in ...prikaži več pričakovano so izgubili. Kvaliteto Poljske pa smo videli v tekmi kasneje. Predvsem naj da nekaj nase, pri 24 letih. Vsaj 20 kg preveč špeha, ne mišic, špeha!!!

  • Ender3 20:23 31.oktober 2022.

    Verjamem, da ti prispevki niso vredni objave. !

Sorodne novice