Šport > Košarka
1821 ogledov

NBA liga kaznovala enega od favoritov za naslov

James Harden Epa
Po preiskavi kazen za franšizo iz Philadelphie.

Vodstvo lige NBA je Philadelphiji 76-ers odvzelo možnost izbire košarkarjev v drugih krogih draftov 2023 in 2024. To se je zgodilo po preiskavi nepravilnosti v prestopnem roku, saj je omenjena franšiza izven datumsko določenih rokov lotila pogovorov s prostima igralcema.

Gre za PJ Tuckerja in Daniela Housa, ki sta kasneje tudi podpisala pogodbi s Philadelphio, to so strokovnjaki pred sezono sicer uvrščali med resne kandidate za naslov. Tucker je s 76-ers podpidal triletno sodelovanje v vrednosti 30 milijonov dolarjev, House pa dvoletno, s pogodbo bo v tem času zaslužil 8.4 milijona dolarjev.

"Philadelphia je popolnoma sodelovala s preiskovalci lige NBA in se strinja z odločitvijo. Gremo naprej, osredotočeni smo na sezono, ki je pred nami," so v sporočilu za javnost zapisali pri 76-ers.

S podobnimi kaznimi za 'tempering' (prepričevanje igralca, trenerja, generalnega managerja k prestopu, ko je ta uradno še pod pogodbo z drugim klubom; op.p.)  so se v preteklosti srečalli tudi Milwaukee Bucks (kasneje neuspel posel z Bogdanom Bogdanovićem), Miami Heat (Kyle Lowry) in Chicago Bulls (Lonzo Ball), tudi njim so bili odvzeti 'picki' v drugem krogu nabora.

Trenutno naj bi potekala še preiskava o selitvi Jalena Brunsona iz Dallasa k New York Knicks.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice