Šport > Košarka
20199 ogledov

Strokovnjak se ne strinja z ostalimi: "Ne da se sploh razpravljati. Luka je..."

Luka Dončić Profimedia
NBA strokovnjak Tim Legler se ne strinja z mnenjem drugih analitikov. Zanj ni sporno, kdo je najboljši igralec lige, še posebej v napadu.

Slovenski čudežni deček svetovne košarke Luka Dončić navdušuje na začetku nove sezone lige NBA in je po prvih šestih tekmah prepričljivo najboljši strelec lige ter zaenkrat prvi kandidat za prestižni naziv MVP-ja lige.

A kljub njegovim neverjetnim številkam, povprečno dosega kar 36,7 točk, 9,5 skokov in 8,7 asistenc na tekmo, se je nedavno po tekmi z Brooklynom med NBA strokovnjaki vnela debata, ali je Luka resnično najboljši košarkar v ligi.

Luka Dončić | Avtor: Profimedia Profimedia

Kontroverzni Stephen A. Smith je v svojem pompoznem tonu zatrjeval, da to zagotovo ni, saj v ligi NBA še vedno igrajo igralci, kot so Giannis Antetokounmpo, Kevin Durant in Ja Morant. Da se sicer tudi o Luki lahko pogovarjamo, da bo morda nekoč spremenil svoje mnenje, ampak da trenutno zagotovo ni Luka najboljši na svetu.

Z njim se je strinjal tudi Michael Wilbon, medtem ko je še najbolj v prid Luke spregovoril nekdanji odlični košarkar Jalen Rose, ki je sicer poudaril, da je zanj najboljši na svetu Giannis, da je boljši košarkar od Luke tudi Durant, a da je Dončić poseben, ker je edini sposoben, da tako dominira, obenem pa naredi boljše tudi svoje soigralce.

V dneh po omenjeni razpravi pa se je v zadevo vključil tudi ESPN-ov NBA strokovnjak Tim Legler, ki je svojim sodelavcem odvrnil, da pa je sam mnenja, da je resnično Luka najboljši na svetu ter da mu vsaj glede igre v napadu ni nihče niti blizu.

Timothy Legler | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter

"Naj povzamem tako: Luka Dončić je najboljši vsestranski igralec v napadu v ligi NBA. Tu se ne da sploh razpravljati. Kajti premaga vas lahko na čisto vsak možen način."

"Proti vam lahko odigra obrnjen s hrbtom v raketi, lahko vas premaga s preigravanjem, lahko zadeva iz razdalje po preigravanju. In potem vas lahko premaga tudi s svojimi podajami, kot je recimo zaključil tekmo z Brooklynom, ko je s tremi prekrasnimi asistencami v zadnji minuti podaljška zapečatil tekmo. Človek je neverjeten," je svoj pogled podal Legler.

Luka Dončić Po 36 letih! Šport Liga NBA v šoku: ne boste verjeli, čigav rekord je izenačil Dončić Luka Dončić Zgodovinsko Šport Dončić ponovil epski dosežek Nowitzkega Luka Dončić Pa to je noro! Šport Kako je ponižal 218 cm visokega igralca! Ne boste verjeli, kaj mu je napravil! Luka Dončić Še boljši? Šport Kdo bi si mislil? Lukove številke na prvih šestih tekmah so nore, toda ...
Komentarjev 2
  • izy25 09:17 02.november 2022.

    Lahko prosim še kaj o Dragiću napišete, ker igra fantastično pri Bullsih

Sorodne novice