Šport > Košarka
6232 ogledov

NBA objavila prvo lestvico za MVP, Luka ni prvi

Luka Dončić Pelicans Mavericks Profimedia
Prvi strelec lige NBA po mnenju strokovnjakov (zaenkrat) ni tudi najboljši košarkar tekmovanja.

Pri ligi NBA so objavili prvo lestvico kandidatov za najkoristnejšega igralca lige, zaenkrat so ocenili, da je najboljše predstave na začetku sezone prikazal član Milwaukeeja Giannis Antetokoumpo. že dvakratni MVP lige je svojo ekipo popeljal do stoodstotne uspešnosti, Bucks so dobili vseh sedem dvobojev.

Prav to naj bi bil glavni razlog, Dallas Mavericks so namreč pri štirih zmagah in treh porazih, da je Luka Dončić zasedel drugo mesto, pomagalo mu ni niti dejstvo, da je prvi košarkar po šestdestih letih in Wiltu Chamberlainu, ki mu je uspelo nanizati sedem zaporednih tekem z vsaj 30. doseženimi točkami. Slovenec je s 36.1 točke sicer prvi strelec lige, ob tem pa povprečno zbere še 8.9 skoka, 9.0 asistence in 1.7 ukradene žoge na dvoboj. 

Antetokounmpo se na drugi strani lahko pohvali s povprečjem 33.6 točke, 12.7 ulovljene žoge, 5.0 podaje in 1.1 ukradene žoge.

Za grškim in slovenskim asom so se na lestvici najboljših petih nato zvrstili Clevelandov Donovan Mitchell (31.1 točke, 4.4 skoka, 7.1 asistenece), Memphisov Ja Morant (31.4/5.1/6.4) in Phoenixov Devin Booker (27.7/3.9/5.4).

V deseterico so bili po vrsti uvrščeni še Damian Lillard (Portland Trail Blazers), Jayson Tatum (Boston Celtics), Pascal Siakam (Toronto Raptors), Nikola Jokić (Denver Nuggets) in Shai Gilgeous-Alexander (Oklahoma City Thunder).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice