Šport > Košarka
17007 ogledov

NBA analitik brez milosti do Luke: Je grozen in patetičen

Luka Dončić Profimedia
Čeprav ima Luka Dončić za seboj izjemen uvod v novo sezono lige NBA, s katerim navdušuje raznorazne analitike širom sveta, pa se čez lužo vedno najde kdo, ki ima kaj povedati čez Luko navkljub blestečim številkam. Tokrat se je analitik Skip Bayless spravil na Dončića zaradi slabšega meta za tri točke ...

To, da košarkarski analitik Skip Bayless kritizira Luko Dončića, ni nič novega, saj v pogovorni oddaji "Undisputed", ki jo soustvarja z analitikom Shannonom Sharpom, velikim Lukovim privržencem, že vseskozi išče dlako v jajcu, ko je govora o Dončiću. Tokrat se je spravil na zaenkrat ne najboljši met za tri točke, ki pri Dončiću v tej sezoni res malce bode v oči. Trenutno je namreč pri 23,7-odstotnem metu za tri točke, kar je precej slabše od njegovega kariernega povprečja, ki znaša 33,4 odstotka. V tem elementu je bil najboljši v pretekli sezoni, ko se je zaustavil pri 35,3-odstotnem metu za tri točke. 

"V povprečju beleži 8,4 poskuse za tri točke na tekmo v tej sezoni. Se zavedaš, da je to celo več kot LeBron James?" je Shannona zbodel Skip, nato pa nadaljeval v še bolj pikrem tonu: "Prav tako je pri metu za tri točke patetičen. Beleži le 23,7-odstotni met za tri točke. On je še en LeBron. On je LeLuka. Je grozen strelec za tri točke in še kar meče za tri točke kot nor." Skip v nadaljevanju ni želel slišati, da se je Dončić prvi strelec lige NBA, da je najboljši pri t. i. "odločilnih točkah" niti ni želel slišati, da s svojimi asistencami razigrava soigralce in jih dela boljše. "Če bo nehal metati trojke kot nor, bodo mogoče začeli kaj zmagovati," je nadaljeval Skip, nato pa ga je Shannon opomnil, da Mavsi trenutno beležijo pozitivno razmerje zmag in porazov (4-3). 

Komentarjev 1
  • Eddie 12:48 06.november 2022.

    Skip bo že vedel, saj ima močne reference v njegovi NBA statistiki.