Šport > Košarka
38395 ogledov

Poteza večera, še Dončić ne ve, kako mu je to uspelo

Luka Dončić Profimedia
Dončić je s svojo mojstrovino dvorano dvignil na noge, po tekmi pa povedal: "Sploh ne vem, kako mi je to uspelo."

Luka Dončić je v ligi še na svoji osmi tekmi v tej sezoni dosegel več kot 30 točk. Ob zmagi nad Torontom s 111:110 je košarkar Dallasa dosegel 35 točk in tako postal prvi košarkar po Wiltu Chamberlainu (1959 in 1962), ki je na prvih osmih tekmah sezone dosegel 30 ali več točk.

Tekmo sta zaznamovali dve neverjetni potezi 23-letnega Slovenca - podaja, potem, ko je razcepil obrambo Toronta in še bolj spektakularna poteza, ko je po spektakularnem preigravanju in metu iz obrata. Komentator je ob tem dejal, da je bilo kot v mešalniku oziroma na plesišču.

"Ali je osemkrat podal žogo skozi noge? To lahko stori samo on. Njegove poteze presenetijo veliko ljudi in mislim, da preseneča celo samega sebe," je po tekmi dejal trener Dallasa Jason Kidd.

"Včasih presenetim samega sebe. Ne vem, kako mi je uspelo, bil je težak met. Vsi govorijo o tem," je dejal Dončić, ki je s 36 točkami v povprečju prvi strelec lige NBA.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.