Šport > Košarka
3799 ogledov

Noro, kako je obnorel NBA! Tokrat so ga izbrali kar dvakrat!

Luka Dončić Profimedia
V noči iz petka na soboto se je med seboj na dvanajstih tekmah udarilo kar 24 NBA ekip, a se je vseeno Luka Dončića kar dvakrat znašel med desetimi najlepšimi akcijami večera.

Luka Dončić je s 35 točkami, osmimi skoki in šestimi podajami v severnoameriški košarkarski ligi NBA vodil Dallas Mavericks do zmage nad ekipo Toronto Raptors s 111:110. Še osmič v nizu od začetka sezone je dosegel več kot 30 točk. Le legendarni Wilt Chamberlain je 30 ali več točk v zgodovini NBA dosegel na prvih osmih tekmah, to mu je uspelo v sezoni 1959/60, kar na 23 tekmah v nizu pa v tekmovalnem obdobju 1962/63.

Dončić je igral 37 minut, mejo 30 točk je prešel že ob koncu tretje četrtine, iz igre je zadel kar 10 od 15 poskusov, tri od šestih metov za tri točke ter 12 od 14 prostih metov. Še bolj kot s svojimi številkami pa je navdušil s svojimi spektakularnimi akcijami, ko je s svojo otroško navihanostjo ponovno navdušil ljubitelje košarke po celem svetu. Ligi NBA tako ni preostalo drugega, kot da je kar dve Lukovi akciji uvrstila med deset najlepših potez večera.

Na osmo mesto se je zavihtel s pravim slalomom skozi Torontovo obrambo, ko je na koncu z izjemno asistenco zaposlil povsem osamljenega Tima Hardawaya Jr., kateremu ni bilo težko zadeti.

Za še lepšo potezo pa so strokovnjaki ocenili Lukov "ples" s Preciousom Achiuwo, katerega je z driblingom nekajkrat zavrtel okoli njegove osi in ga povsem vrgel iz ritma, nato pa z nasmeškom na obrazu v loku zadel preko roke visokoraslega nasprotnika. Šlo naj bi za četrto najlepšo akcijo večera.

Spencer Dinwiddie Incident v Dallasu Šport Dončićev soigralec poskrbel za resne obtožbe

"Mislim, da sem naredil celo kakšno potezo preveč. Že s prvo potezo sem ga premagal, nato pa mi je žoga malce ušla. Šlo je za težak met, še sam ne vem, kako mi je uspelo. Bilo je zabavno. Kasneje vidiš potezo na televiziji in vsi govorijo o njej. Šlo je za zahteven met in vedno je zabavno, kadar ti uspe takšen met," je četrto najlepšo akcijo celotnega večera pokomentiral Dončić.

"Luka je naredil vse ta večer. Žogo je tekmecem spravil med nogama, ne vem kolikokrat, osemkrat? Pa potem njegovi meti, samo on je kaj takega zmožen. Veliko ljudi je presenetil s svojimi potezami, verjetno tudi samega sebe," pa je naverjetne akcije, s katerimi se je kar dvakrat uvrstil med najlepših deset potez večera, pokomentiral trener Mavericks Jason Kidd.

Luka Dončić Šport NBA analitik brez milosti do Luke: Je grozen in patetičen

Poteza večera je sicer pripadla Kevinu Durantu, ki je ob enem izmed metov najprej "polomil gležnje" Danielu Gaffordu, ter ga spravil na tla, preden je suvereno zadel.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice