Šport > Košarka
5462 ogledov

Morate videti, da bi verjeli! Svet se ne more načuditi Dončiću

Luka Dončić Print Screen
Luka Dončić je bil ponovno glavna atrakcija ob zmagi Dallasa nad Torontom (111:110).

Noro razpoloženi Luka Dončić je ob zmagi nad Toronto Raptors spet poskrbel za več dih jemajočih akcij, s katerimi je navduševal občinstvo v dvorani American Airlines Center.

Luka Dončić NBA Šport Zgodovinsko: Dončića še kar ne morejo ustaviti

Slovenski as je še na osmi zaporedni tekmi presegel mejo 30 točk, tokrat se je ustavil pri številki 35 (10/15 met iz igre, 3/6 za tri, 12/14 prosti meti), kar je v zgodovni lige NBA uspelo samo še pokojnemu košarkarskemu velikanu Wiltu Chamberlainu.

Chamberlain, športni javnosti znan tudi po tem, da je nekoč na eni tekmi dosegel 100 točk, njegovo povprečje doseženih košev v sezoni 1960/1961 pa je znašalo vrtoglavih 50,4 točke na tekmo, je več kot 30 točk zabeležil na prvih osmih tekmah sezone 1959/1960, svoj rekord pa je izboljšal tri leta kasneje, ko je tridesetico presegel na 23 zaporednih tekmah. 

Dončić je trenutno pri osmih tekmah, kar je izenačitev drugega najdaljšega niza v zgodovini.

Dončić je na obračunu z Raptorji navduševal s koši, enega najbolj izjemnih si lahko pogledate na tej povezavi, tako kot vedno pa je k dobri moštveni predstavi pripomogel tudi z domiselnimi in natančnimi podajami.

Eno takšnih je uprizoril proti koncu uvodne četrtine, ko se je po bloku Maxija Klebra zavrtel med dvema igralcema Toronta, nato pa ob robu igrišča našel povsem odkritega Tima Hardawayja Jr., ki mu ni bilo težko zadeti za tri točke. Za piko na i je Dončić podal brez pogleda.

"Dončić počne, kar hoče, kadar se mu zahoče. Z obratom se je izmuznil obrambi in našel prostega soigralca v kotu za met izza črte. Minila bodo leta, pa še kar ne bomo razumeli, kako lahko s hitrostjo 5 km/h tako pobegne branilcem," so akcijo pospremili pri Spin The Ball.

Koliko težav so imeli Raptorji pri pokrivanju Slovenca, se je večkrat pokazalo med tekmo, ko v obrambi nanj nista bila osredotočena dva igralca, temveč trije, morda celo štirje, v nekaterih redkih primerih pa kar celotna peterka nasprotnega moštva.

 | Avtor: Print Screen Print Screen

Spencer Dinwiddie Incident v Dallasu Šport Dončićev soigralec poskrbel za resne obtožbe

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.