Šport > Košarka
8650 ogledov

Luka bo dobil pomoč! V Dallas prihaja veliki NBA zvezdnik

Kemba Walker Luka Dončić Epa
Pri Dallas Mavericks so se po še sedmem porazu na osmem gostovanju v letošnji sezoni odločili, da je čas za spremembe.

NBA moštvo Dallas Mavericks je trenutno v precejšnjih težavah, po četrtem zaporednem porazu je namreč šele na 11. mestu v razvrstitvi zahodne konference, z razmerjem zmag in porazov 9:10.

Luka Dončić je s 33,1 točke na tekmo sicer vodilni strelec v ligi NBA v tej sezoni, a ima Dallas težave predvsem pri doseganju košev, ko je Dončić na klopi.

Po poročanju številnih ameriških NBA strokovnjakov pa bodo Dallas Mavericks pripeljali zvenečo okrepitev, saj naj bi klub iz Teksasa okrepil štirikratni udeleženec tekme vseh zvezd Kemba Walker.

Pogodbo z 32-letnim veteranom na poziciji organizatorja igre naj bi sklenili predvsem zato, da bi nekoliko razbremenili glavnega snovalca igre Dallasa, slovenskega zvezdnika Dončića. Mavs naj bi tako ob Dončiću in Spencerju Dinwiddieju dobili še tretjega košarkarja, ki je sposoben poveljevati napadu Dallasa.

Mavericks se bodo zaradi podpisa igralca, ki je bil v preteklosti že izbran v tretjo najboljšo peterko lige, morali odpovedati enemu izmed svojih trenutnih igralcev, saj bodo morali ustvariti prosto mesto na seznamu moštva za Walkerja.

Po poročanju ameriških medijev naj bi prihod Walkerja tako pomenil slovo za dobrega Lukovega prijatelja Facunda Campazza, ki je za Dallas na osmih tekmah odigral vsega skupaj le 52 minut.

Luka Dončić Facundo Campazzo | Avtor: Profimedia Profimedia

Walker, štirikratni udeleženec tekme vseh zvezd, čigar kariero so v zadnjem času zaznamovale težave s kolenom, je trenutno brez pogodbe, odkar so se za njegove usluge sredi oktobra zahvalili pri Detroit Pistons.

V minuli sezoni je na 37 tekmah za New York Knicks v povprečju dosegal 11,6 točke in 3,5 podaje, preden je bil poleti poslan v Detroit, da so lahko Newyorčani podpisali pogodbo z nekdanjim igralcem Mavericksov Jalenom Brunsonom.

Mavsi so leta 2019 poskušali z Walkerjem podpisati maksimalno pogodbo, a je raje izbral Boston Celtics, za katere je igral dve sezoni 2019/20 in 2020/21. Prvih osem sezon svoje kariere je bil član Charlotte Hornets.

Walker je sicer v svoji najboljši sezoni (2018/19) povprečno dosegal kar 25,6 točk, 4,4 skoka in 5,9 asistenc na tekmo, povprečno pa skozi svojo kariero beleži 19,5 točk, 3,8 skoka in 5,3 asitence na tekmo. Njegove številke pa so v zadnjih dveh sezonah zaradi težav s poškodbami drastično padle.

Kemba Walker Luka Dončić | Avtor: Epa Epa

Luka Dončić Nor podatek Šport Ko gre Luka pod 30, so Mavsi v hudih škripcih Luka Dončić Skrbi naraščajo Šport V Dallasu imajo problem: "Tako je že celo sezono" Luka Dončić Dejstva Šport Dončić zaprl usta kritikom: "Ljudje ne bodo priznali, toda ..."
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice