Šport > Košarka
10187 ogledov

Dončić zaprl usta kritikom: "Ljudje ne bodo priznali, toda ..."

Profimedia
Slovenski košarkarski zvezdnik je poslal jasno sporočilo svojim kritikom.

Luka Donćić v letošnji sezoni lige NBA navdušuje na obeh straneh igrišča, kar potrjujo tudi številke. Čeprav je 23-letni organizator igre primarno znan kot bolj napadalno usmerjeni košarkar, pa njegova obrambna statistika kaže na velik napredek v primerjavi s preteklimi sezonami.

Dončić v tekoči sezoni v povprečju beleži 1,8 ukradene žoge na tekmo (rekord kariere in četrti najboljši rezultat v ligi!) oziroma 3,3 odboje, kar je trenutno deveti izid med vso košarkarsko smetano.

"Ljudje tega ne bodo priznali, toda menim, da sem letos resnično naredil velik korak naprej," je v pogovoru za Dallas Morning News dejal slovenski košarkar. "Ne potrebujem ljudi, da verjamejo, ker jaz verjamem vase. Menim, da v obrambi igram precej bolje kot v zadnjih štirih letih. Prepričan sem, da sem naredil velik korak naprej," je samozavestno ocenil Dončić.

Luka Dončić | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter

Tudi trener Jason Kidd stemi k temu, da bi njegov prvi zvezdnik postal vsestranski igralec tako na obrambni kot napadalni polovici.

"Luka želi postati izpopolnjen igralec. Ni veliko košarkarjev, ki lahko to rečejo. Upam, da mu bomo lahko pomagali to doseči. Želi si pokrivati igralce z žogo. S tem pomaga naši obrambi, obenem pa ostajamo zvesti tudi metodi, po kateri ščitimo drug drugega. Tako je postavljena naša obramba," je izpostavil 49-letni strateg.

Dončićevo povprečje po 18 odigranih tekmah (9-9) znaša 33,4 točke, 8,9 skoka in 8,2 podaje.

Komentarjev 1
  • djdj 11:03 27.november 2022.

    Pravilno, da verjame vase. Zame je še vedno precenjen igralec tudi s tem kar je pokazal na EP.

Sorodne novice