Šport > Košarka
8907 ogledov

Takšen je nov položaj v lovu na naziv najboljšega v ligi

Luka Dončić Vlatko Čančar Profimedia
Slovenski zvezdnik ostaja na prvem mestu.

Na uradni spletni strani lige NBA tedensko objavijo seznam košarkarjev, ki se po njihovem mnenju potegujejo za najkoristnejšega igralca lige NBA. Prvo mesto je pred tednom dni prvič v karieri zasedel Luka Dončić in se na njem tudi obdržal. Najverjetneje predvsem po zaslugi 42 točk, ki jih je na zadnji tekmi dosegel Bostonu. A ta obračun so Mavericks izgubili, prav njihova (ne)uspešnost bi znala v prihodnje vplivati na položaj Slovenca.

"Triindvajsetletnik je postal drugi najhitrejši košarkar v zgodovini lige, ki je glede na število odigranih tekem prišel do vsaj 7.500 točk, 2.000 skokov in 2.000 podaj. Zaostal je le za legendarnim Oscarjem Robertsonom, ki je za tak dosežek potreboval 254 dvobojev, Dončić 280. Kljub temu so Mavericks v tej sezoni zabeležili le eno zmago na dosedanjih šestih gostovanjih, pred njimi pa sta še dvae težki tekmi v gosteh proti Torontu in Milwaukeeju," so ob uvrstitvi Dončića na prvo mesto zapisali pri NBA.com.

Luka sicer v povprečju dosega po 34.0 točk, 9.0 skokov in 8.1 podaje na dvoboj. Sledi mu Bostonov Jayson Tatum, ki pa ima z moštvom precej boljšo sezono, Celtics so trenutno najbolša ekipa lige, zabeležili so 14 zmag in le štiri poraze. Dallas je na primer pri razmerju 9-8 in na Zahodu zaseda šele 10. mesto. Tatumovo povprečje znaša 30.6 točke, 7.9 skoka in 4.7 podaje na tekmo.

Med peterico najboljši so še po vrsti Denverjev NIkola Jokić (22.7 točke, 9.5 ulovljene žoge, 9.0 asistence), ki je prehitel Milwaukeejevega Giannisa Antetokounmpa (30.5/11.6/5.5), na peto mesto pa se je z desetega prebil Stephen Curry (31.6/ 6.6/ 7.2), ki je aktualne prvake približak polovični uspešnosti v ligi.

Do desetega mesta so se zvrstili še Donovan Mitchell (Cleveland Cavaliers), Devin Booker (Phoenix Suns), Anthony Davis (Los Angeles Lakers), De’Aaron Fox (Sacramento Kings) in Ja Morant (Memphis Grizzlies).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice