Šport > Košarka
7979 ogledov

Tatum razkril, kaj je povedal Luki, potem ko ga je s to potezo dobro osmešil

Luka Dončić Jayson Tatum Profimedia
Boston je na krilih izjemnega Jaysona Tatuma zmagal kljub 42 točkam Luke Dončića.

Košarkarji Dallas Mavericks so v gosteh utrpeli poraz proti vodilni ekipi severnoameriške lige NBA Boston Celtics. Boston je slavil na krilih Jaysona Tatuma, ki je dosegel 37 točk in ujel 13 skokov za zmago nad gostujočim Dallasom s 125:112, kljub 42 točkam slovenskega zvezdnika Luke Dončića.

Luka Dončić Dallas : Boston Šport Izjemen strelski dvoboj Dončića in Tatuma, prvi čez 40 točk

To je bila za Tatuma deseta tekma v karieri s 35 točkami in 10 skoki. V obračunu kandidatov za najkoristnejšega igralca lige NBA se je vodilni strelec lige Dončić Tatumu zoperstavil z najvišjim seštevkom točk na tekmi pri metu iz igre 17:28. Ob tem je zadel še pet prostih metov v devetih poskusih. Ljubljančan je ob tem vpisal še devet podaj in osem skokov.

A čeprav je statistični obračun dobil Dončić, je bil Tatum tisti, ki je bil na koncu veliki junak nove zmage. V samem zaključku tekme je namreč najprej v napadu silovito zabil, po prekršku Dončića v napadu izsilil še eno osebno napako na drugi strani ter zadel oba prosta meta za odločilno prednost 14 točk, ki je dokončno ugasnila zadnje upe Maverickov. Vse skupaj pa je začinil še s spektakularno blokado, s katero je dobro osmešil Dončića.

"Vsi vedo, kako nadarjen in poseben je," je po koncu tekme dejal Tatum o Dončiću. "Na igrišču lahko počne toliko stvari. Je nekdo, ki ga spoštujem in proti kateremu rad tekmujem," je bil poln hvale na račun enega svojih največjih rivalov v boju za naziv MVP. Za konec pa se je moral Tatum še dotakniti tiste spektakularne blokade.

Bilo je namreč očitno, da sta si košarkarska zvezdnika po tej akciji izmenjala nekaj besed in predstavnike sedme sile je zanimalo, za kaj je šlo. "Pošalila sva se. Rekel sem mu, da nisem mogel dopustiti, da zabije žogo skozi obroč preko mene. Pogledal me je in vprašal, če sem res mislil, da bo zabil. Odvrnil sem mu, da je dovolj visok."

Superzvezdnik Mavericksov Dončić je sicer v svoji peti sezoni v ligi NBA še vedno prvi strelec lige s povprečjem 34 točk na tekmo, hkrati pa ima v povprečju 9,0 skoka, 8,1 podaje in 1,8 ukradene žoge.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice