Šport > Košarka
336 ogledov

Čančar ukradel šov, Dončić pa zasluge: "To sem ga jaz naučil"

Dončić in Čančar Profimedia
Luka Dončić si je prilastil del zaslug za izjemen koš reprezentančnega kolega.

Dallas Mavericks so morali sinoči v domači dvorani priznati premoč Denver Nuggets. Gostje so slavili s točko razlike, k čemur je pripomogla kontroverzna sodniška odločitev po izteku igralnega časa v drugi četrtini. Več o tem TUKAJ.

Sodniki so po ogledu posnetka razveljavili trojko Luke Dončića in Denverju omogočili napad za znižanje izida. Priložnost je unovčil Vlatko Čančar, ki je po navodilu trenerja zadel trojko s polovice igrišča ter tako prednost Dallasa stopil na točko.

Luka Dončić Nora tekma Šport To se v NBA še ni zgodilo, v glavni vlogi pa Slovenec, a ne Luka

Dončić je tekmi izrazil nestrinjanje s sodniško odločitvijo, ob tem pa si je prilastil del zaslug za Čančarjevo noro trojko. "To sem ga jaz naučil," se je pohvalil.

Čančarjev koš pa ni bil zgolj srečno naključje. Kot poroča novinar Marc Stein, so meti z velike razdalje stalnica Čančarjevega vsakodnevnega treninga.

"Govori se, da Čančar vrže po 50 žog na dan s sredine igrišča, da bi bil pripravljen za priložnosti, kakšrna se mu je ponudila nocoj, ko je bilo treba ponovno odigrati zadnji dve sekundi prvega polčasa," je poročal Stein.

Luka Dončić Bizaren razplet Šport Sodniki opeharili Dončića, nato je Čančar šokiral dvorano

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.