Šport > Košarka
2892 ogledov

Giannisu preprečili vadbo, mu vzeli žogo, ta je močno odrinil lestev delavcev

Giannis Antetokounmpo Profimedia
Grški velezvezdnik ni imel miru pri metanju prostih metov.

Dvakratni najkoristnejši igralec lige Giannis Antetokounmpo je bil po tekmi proti velikim rivalom iz Philadelphie, ti so dobili domači obračun proti Milwaukeeju s 110:102, vidno nezadovoljen ob porazu. Zanj je bil v veliki meri kriv tudi sam, saj je izjemno slabo izvajal proste mete, zadel je le štiri iz 15 poizkusov (26.7%). Tako Bucksom ni pomagalo niti njegovih 25 točk in 14 skokov.

Razlog za slabo voljo grškega velezvezdnika so bili verjetno tudi številni prekrški s katerimi so se ga lotili košarkarji Philadelphie, še zlasti se je pri tem v eni izmed akcij 'izkazal' najboljši domači igralec Joel Embiid. Ta je namerno ustavljal napad Grka in ga s komolcem grobo udaril, nato pa po svoji navadi še nekoliko odigral vso zadevo. A sodniki mu tokrat niso nasedli.

Kameruncu so tako dosodili 'nešportno' osebno napako (flagrant 1), po vsej verjetnosti pa bi ga morali celo izključiti (flagrant 2). Vendar se za to pred legendarno vročekrvnimi navijači v Philadelphiji niso odločili.

Antetokounmpo je po tekmi sicer želel povaditi izvedbo prostih metov, po nekaj poizkusih pa je pod njegov koš prišel košarkar 76-ers Montrezl Harrell in mu preprosto odvzel žogo, hkrati pa mu navrgel še nekaj besed: "Tukaj ni Milwaukee. Odje... s tem sranj... Pojdi domov!"

Nato je odšel na svojo polovico, kjer je s trenerjem vadil z dvema žogama. Kasneje je slednji v spor vključil še Thanasisa Antetokounmpa in mu med drugim dejal, da ga bo 'prefu...'.

Harrell se je v preteklosti na primer že znesel tudi nad  Luko Dončićem, ki mu je med tekmo dejal, da je "b*tch a** white boy", kar bi v grobem prevodu pomenilo "bela pi*ka" ali pa, če želite, "strahopetni belček". Zaradi pritiska medijev in lige se je sicer kasneje opravičil, Luka pa je opravičilo sprejel.

luka dončić Iz oči v oči Šport Dončić se je soočil s človekom, ki ga je ozmerjal s "belopolto pi*ko" Luka Dončić in Montrezl Harrell Epilog Šport NBA svet reagiral na rasistični incident med Dončićem in Harrellom Skorajšnji pretep Šport Škandal! Kar je Harrell storil Dončiću, bi lahko imelo resne posledice

Giannis pa sprva ni želel popustiti. Želel je novo žogo, a mu je na igrišči nihče ni izročil, zato je za nekaj časa zapustil parket, a se nanj vrnil z žogo. A ob tem so delavci v dvorani že želeli sneti mrežico s koša. Antetokounmpo je sprva le malce prestavil njihovo lestev, ko pa zaposlena v dvorani nista želela odnehati, pa je posredoval odločneje in lestev močnje odrinil, pri tem je padla na tla. To potezo so hitro na svojih socialnih omrežjih objavili največji ameriški mediji, pri tem pa niso omenili prejšnjega dogajanja.

Padec lestve je očitno dodatno znerviral tudi Harrella. Ta je znova stopil do sredinske črte in se pritožil, a se je končalo brez večjega incidenta.

Antetokounmpo je kasneje mirno zapustil dvorano. Zaporedoma je sicer zadel vseh sedem prostih metov.

"Ne vem, če bi se moral opravičiti, saj menim, da nisem naredil nič napačnega, gre samo za to, da je lestev padla na tla. Menim, da imam vso pravico, da poskušam izboljšati svojo igro po tako groznem večeru s črte prostih metov," so Giannisovo izjavo o celotnem dogodku povzeli pri ESPN. 

Komentarjev 1
  • timja 01:08 20.november 2022.

    američke piške

Sorodne novice