Šport > Košarka
2593 ogledov

Nova nora predstava Dončića, a akciji večera pripadli Dragiću in Čančarju

Vlatko Čančar Profimedia
Dončić je s trojnim dvojčkom popeljal Dallas do zmage nad Denverjem, pri katerem pa se je tokrat zelo izkazal Vlatko Čančar.

Ekipa Dallas Mavericks je v severnoameriški košarkarski ligi NBA v svoji dvorani premagala Denver Nuggets s 127:99. Luka Dončić je za zmagovito zasedbo v 35 minutah dosegel petdeseti trojni dvojček v ligi kot drugi najhitrejši doslej za 33 točk, 12 skokov in 11 podaj.

Luka Dončić NBA Šport Luka do izjemnega mejnika, na isti tekmi rekord sezone za Čančarja

Na drugi strani pa je slovenski košarkar Vlatko Čančar zbral osem točk in skok v 23 minutah v svoji najuspešnejši letošnji predstavi. Prav tako je poskrbel za eno najlepših potez tekme, ko je ob sireni ob izteku prve četrtine z velike oddaljenosti (oziroma kot je rekel ameriški komentator: "Iz Slovenije!") zadel trojko za zmanjšanje zaostanka na dve točki (video, od 2:57 dalje).

Čančar in Dončić pa nista bila edina Slovenca, ki sta to noč navduševala s svojimi potezami. Goran Dragić je sicer imel za sabo zelo skromen večer, potem ko so Chicago Bulls doma izgubili s 107:108 proti Orlandu Magic, sam pa je v 16 minutah zadel le en prosti met ob štirih podajah in dveh skokih. A prav ena izmed podaj bo zagotovo konkurirala za eno najlepših potez večera.

Legendarni slovenski kapetan je namreč znova dokazal, kako dobro se na igrišču razumeta z Javonte Greenom, s katerim sta sredi tertje četrtine ob zaostanku za 15 točk fantastično izpeljala protinapad, ko je Dragić s prekrasno alley-oop podajo zaposlil svojega soigralca, ki je žogo spektakularno zabil skozi obroč.

  Luka Dončić Najbolj vroč košarkar Šport Dan, ki ga ne bomo pozabili: Luka prvič, odkar je v NBA, na samem vrhu! Luka Dončić Čustven večer Šport Luka ni mogel skrivati čustev: "Pogrešamo ga! Tako zelo ga pogrešam!"

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice