Šport > Košarka
7928 ogledov

Veliki zvezdnik lige NBA razkril: "Nisem bil ljubitelj Dončićeve košarke..."

Luka Dončić Kevin Durant Profimedia
Veliki Kevin Durant je razkril, da sprva ni veljal za ljubitelja Luke Dončića, a se je vse to spremenilo.

Dvanajstkratni udeleženec tekme vseh zvezd Kevin Durant je gostoval v oddaji "The ETCs" v kateri se je dotaknil številnih tem, med drugim pa je tudi opisal svoj odnos do Luke Dončića. Eden najboljših košarkarjev vseh časov je tako razkril, da je velik oboževalec njegovega načina igre, a da temu ni bilo vedno tako. Da je začel Lukove predstave resnično ceniti, šele ko se je sam nekajkrat pomeril z njim.

"Redko branim Luko, saj bodo z blokadami poskrbeli, da ga v obrambi prevzame kdo drug. Želel bi si, da bi več igrala ena na ena. Tu in tam pa se le pomeriva. Nekajkrat me je moral pokrivat, še posebej v protinapadih, tako da sva že imela obračune. Toda želim si, da bi do slednjih prihajalo konstantno," si je več medsebojnih dvobojev z enim najboljših mladih igralcev na svetu zaželel velikan lige NBA.

Luka Dončić Kevin Durant | Avtor: Profimedia Profimedia

"Resnično obožuje to igro. To se takoj opazi. Želi si postati velikan te igre in se zelo hitro uči, zelo je razširil svojo igro. Verjetno gleda kakšne posnetke Michaela Jordana in se odloči, da bi kaj takega sam ponovil naslednji večer. Čutim, da si želi biti takšen tip igralca," je z opisom Lukovega načina igre nadaljeval Durant.

Duranta je nato vodja oddaje vprašal, če tudi proti njemu stalno vrti jezik, kot to počne proti nekaterim drugim igralcem in predvsem sodnikom. "Ne, to ne. Dosti govori s sodniki, dosti tudi govori s svojimi soigralci, jih poizkuša 'napumpati'. S sodniki pa govori ves čas. Res pa je, da igra tako počasi, da ga preprosto z roko dostikrat zajameš. Dejansko je dostikrat pod prekrškom," je Lukov odnos s sodniki opisal Durant, preden je začel hvaliti Dončićevo igro.

"S takšno lahkoto presedla iz počasnega v hitro, tako gladko mu to uspe. Resnično obožujem njegovo igro. Sprva je nisem. Ko je prišel v ligo. Mislil sem, da zna metati zgolj stepback trojke, pa še te je metal z zelo slabim odstotkom, 27 ali 30 %. In sem si mislil, 'to je ta fant, o katerem govorijo?'. Toda ko sem začel igrati proti njemu, se je to sprmenilo. Ko sem še bil pri Golden Statu in nam je nasul okoli 40 točk in vodil čisto vsak napad, takrat sem že vedel, da je dober," je hvalospev na račun košarkarja, ki je njegov Brooklyn v začetku letošnje sezone premagal že dvakrat, zaključil Kevin Durant.

Luka Dončić Znova udaril Šport Ne boste verjeli, zaradi česa se tokrat pritožuje Lukov stari sovražnik Luka Dončić Tekmec Šport NBA zvezdnik podal mnenje o Dončiću: Najhuje pa je ... Kristaps Porzingis Luka Dončić To je povedal... Šport Tako se je Luka odzval na Porzingisove komentarje
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice