Šport > Košarka
9698 ogledov

NBA zvezdnik podal mnenje o Dončiću: Najhuje pa je ...

CJ McCollum Profimedia
Zvezdnik moštva iz New Orleansa je spregovoril o Slovencu.

Luka Dončić je izjemno vstopil v nobo sezono, nanizal devet tekem z več kot 30. doseženimi točkami in je trenutno s povprečjem 33.6 točke na dvoboj še vedno prvi strelec NBA lige. Njegove predstave je v svojem podcastu omenil tudi zvezdnik moštva New Orleans Pelicans CJ McCollum.

Po njegovem mnenju je Slovenec eden najresnejših kandidatov za osvojitev naslova najkoristnejšega igralca lige. "Pokazal je, da je resen kandidat. Lastnoročno dobiva tekme za moštvo Dallas Mavericks," je najprej izjavil v oddaji, ki nosi naslov 'The CJ McCollum show'.

Nato je nadaljeval s tam, kako je potrebno pokrivati Dončića. "Je igralec na katerem moraš vseskozi spreminjati obrambo. Ne moreš ga vselej kriti enako, saj bo do konca dvoboja že našel način, kako priti mimo."

"Igra v obrambi proti njemu je nekaj posebnega, saj je tako visok. Je previsok za vse igralce na položajih ena in dva. In če ni previsok, pa je pretežek. Tudi krilni centri in centri ga ne morejo pokriti, saj je za njih prehiter. Je enako težek kot oni, vendar je hitrejši. Torej gre res za čudno situacijo. Ne vem, če res tehta 250 funtov (okoli 113 kilogramov; op.p.), njegove natančne teže ne poznam, a je precej težek. A ima te hitre pospeške, odlične spremembe hitrosti in ritma, visok izmet... Veš, da bo stopil nazaj in vrgel, a mu tega ne moreš preprečiti. Je resnično raznolik," meni McCollum.

CJ McCollum | Avtor: Profimedia Profimedia

Košarkar, ki mu v tej sezoni sicer še ni stekel met in za Pelikane dosega po 18.6 točke na tekmo, je izpostavil še eno Dončićevo kakovost: "Privabi te bližje k sebi in izsili prekršek ter pride do prostih metov. Res ga je izjemno težko pokrivati, najhuje pa je to, da bo še boljši, ko se še bolj privadi na ameriški način igranja."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice