Šport > Košarka
2958 ogledov

"Espresso pred tekmo in pet točk, pa si rekorder. To me ne zanima"

Luka Dončić Profimedia
Luka Dončić je bil precej nejevoljen po drugem porazu njegovega moštva na gostovanju v Washingtonu.

Dallas Mavericks so utrpeli drugi zaporedni poraz v zadnjih 24 urah, potem ko so morali na gostovanju priznati premoč Washington Wizards.

Moštvo iz ameriške prestolnice je tekmo odigralo brez lažje poškodovanega Kristapsa Porzingisa, njihov najboljši košarkar pa je bil Kyle Kuzma s 36 točkami.

Domači so uspeli Luko Dončića omejiti na 22 točk, 11 več jih je dosegel prvi strelec Dallasa na tekmi Spencer Dinwiddie (33 točk).

Luka Dončić NBA Šport Od slabega na slabše za Dončića in Dallas

Slovenec je bil ob skromnem 38% metu iz igre in statističnem indeksu -6 kritičen do svoje igre, čeprav mu je kasneje v bran stopil trener Jason Kidd, ki je ob tem izrazil skrb glede dolgoročne vzdržljivosti modela, kateremu sledi njegova ekipa. Več o tem TUKAJ.

Luka Dončić | Avtor: Profimedia Profimedia
Ko so Dončića po tekmi vprašali, kaj se je zgodilo z napadom Dallasa v drugi polovici tekme, je 23-letnik kar malce nejevoljno odvrnil: "Isto vprašanje si mi zastavil sinoči. Grozen sem bil že dve tekmi. Ta dva poraza sta moja odgovornost. Treba bo ugotoviti. Izgubili smo dve tekmi, ki bi ju morali zmagati."

Dončić je na uvodu v sezono nizal pošastne številke, na zadnjih dveh obračunih pa je imel ogromno težav pri metu iz igre. "Obramba, utrujenost, vse skupaj. Imel sem naporno poletje in malo prihaja za mano. Na zadnjih tekmah sem bil bolj utrujen, toda to ne sme biti izgovor. Gre za skupek vsega. Dobro so me pokrivali," je povzel razloge.

Kar zadeva trenerjevo željo po razbremeniti prvega zvezdnika, je Dončić dejal: "Nismo še imeli časa. Za nami sta dve zaporedni gostovanji. Zagotovo se bomo pogovorili o tem."

Še enkrat je poudaril, da ga poglobljene analize njegove statistike ne zanimajo preveč. "Ne obremenjujem se s tem. Dandanes je že vse del statistike. Kdor je spil espresso pred tekmo in dosegel pet točk, je novi rekorder. Ne sledim temu," je v smehu dejal.

Čeprav je Luka prevzel odgovornost za poraz, je trener poudaril, da njegovi igralci zmagujejo in izgubljajo skupaj. "Ne bi rekel, da je to Lukova krivda. Kriva je ekipa. Vsi, tudi trenerji. Vsi, ki nosimo ta grb. Na zadnjih dveh tekmah nismo opravili svoje naloge," meni Kidd.

Luka Dončić Drvi v prepad Šport Kidd zelo zaskrbljen zaradi Dončića: "Tako ne bo več šlo"
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.