Šport > Košarka
7770 ogledov

To so pri Dallasu storili za Dončića

Luka Dončić Profimedia
Slovenski velezvezdnik je lahko spodbujal reprezentančne soigralce.

Slovenska košarkarska reprezentanca je v ponedeljek odigrala še drugo tekmo v tem ciklusu kvalifikacijskih tekem in po Izraelu premagala še Nemčijo ter si tako že dva kroga pred koncem zagotovila nastop na svetovnem prvenstvu. Uspeh Slovenije na omenjenih dvobojih je še nekoliko večji, saj je tokrat morala nastopiti brez večine najboljših, od kadra, ki je slovenske barve zastopal na septemberskem evropskem prvenstvu, sta bila prisotna le Edo Murić in Žiga Samar.

Med tistimi, ki so manjkali zaradi poškodb, igranja v Evroligi in ligi NBA, je bil tudi prvi zvezdnik slovenske košarke Luka Dončić. Ta je sredi zgoščenega ritma tekem v najmočnejši ligi na svetu, a so pri franšizi Dallas Mavericks vseeno poskrbeli, da si je lahko ogledal ponedeljkovo tekmo iz Kopra.

V trening dvorani Dallasa so tako namestili televizijski ekran, ki je prenašal obračun med Slovenijo in Nemčijo, prva je na koncu zmagala z 81:75. Po koncu prenosa je bil tako poleg Dončića, ki ima namen nastopiti na naslednjem SP, lahko zadovoljen tudi Marko Milić, ki opravlja funkcijo razvojnega trenerja pri Mavericks, manj pa nemški reprezentant Maxi Kleber. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice