Šport > Košarka
8746 ogledov

Dončić blestel tudi v obrambi, nasprotnik ni vedel, od kje je prišla "banana"

Luka Dončić z blokado Reševalni pas/Twitter
Nov izjemen strelski večer Luke Dončića se je končal z zmago Dallasa in zgodovinskim trojnim dvojčkom (42 točk, 13 skokov in 10 podaj), a tokrat je Luka znova zaprl usta kritikom, ki trdijo, da Ljubljančan "ne igra obrambe".

Luka Dončić v aktualni sezoni lige NBA dokazuje, da je močno napredoval tako v napadu kot v obrambi. Ne le, da je prvi strelec najmočnejše košarkarske lige na svetu, močno so se popravili tudi njegovi obrambni statistični elementi. Tako je na primer med vodilnimi košarkarji pri ukradenih žogah na tekmo (v popvrečju točno 2 na dvoboj), tokrat pa se je proti izjemno močnemu tekmecu izkazal tudi s fantastično blokado oz. "banano". 

Prislužil si jo je Portlandov košarkar Josh Hart, ki je v eni od akcij ob koncu prve četrtine mislil, da se je Dončića s "finto" sicer že otresel, a se je Luka z dobrim delom nog vrnil v obrambo in z dolgimi rokami uspel blokirati polaganje nič hudega slutečega Harta.

Dallas je domačo tekmo proti Portlandu dobil s 117:112, Luka pa se je izkazla s trojnim dvojčkom, 49. v karieri. Več o tekmi si lahko preberete tukaj. 

Luka Dončić Nora predstava Šport Dvorana vzklikala MVP, MVP, ko je Luka izvajal zadnje proste mete
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.