Šport > Košarka
16241 ogledov

Ameriški komentator med NBA tekmo omenil Pogija, ta je tako odgovoril

Luka Dončić Profimedia
Ko komentator združi NBA košarko in kolesarstvo ...

Slovenski košarkarski zvezdnik Luka Dončić je v ligi NBA blestel na zadnji tekmi proti Portlandu in tekmo končal s trojnim dvojčkom, dosegel je kar 42 točk. Med dvobojem mu je uspelo kar nekaj lepih akcij, eno izmed njih pa je ob koncu prvega polčasa zaključil tudi z zabijanjem.

Stalni komentator tekem Dallasa Mark Followill je to potezo Dončića pokomentiral z naslednjimi besedami: "Luka se je povzpel po lestvi ... Luka se povzpenja na gore, kot bi bil Tadej Pogačar!"

S to izjavo je pesenetil tudi svoja sokomentatorja, legendo franšize Dallas Mavericks Dereka Harperja in Jeffa 'Skina' Wada. "Nimam pojma, kaj si zdaj povedal," je dejal sicer prav tako športno zelo razgledani Wade. "Gre za slovenskega kolesarja," mu je razložil Followill in v šali dodal, da je njegov komentar namenjen za manjšo ciljno skupino gledalcev. 

Slovenskim ljubiteljem košarke njegova izjava ni ušla, opazil pa jo je tudi Tadej Pogačar.

Luka Dončić 42 točk Šport Luka se je tega ob vzklikih "MVP, MVP" pošteno bal Luka Dončić Nora predstava Šport Dvorana vzklikala MVP, MVP, ko je Luka izvajal zadnje proste mete

Ta se je na svoj duhoviti način tudi odzval. Na twitterju je objavil fotografijo na kateri je v kolesarskem dresu in košarkarsko žogo. "Zabijam kot Luka Dončić," je zapisal Pogi.

Tokrat je bil na vrsti za reakcijo Followill, ki se je slovenskemu kolesarju zahvalil z znanim kolesarskim izrazom. Francoska beseda chapeau je sicer skrajšana verzija izraza 'tirer son chapeau' (sneti svoj klobuk; op.p.), ki izraža spoštovanje. "Kapo dol," bi tako najverjetneje dejali Slovenci.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice