Šport > Košarka
2876 ogledov

Vsi so se spraševali, kaj pomeni ta reakcija. Luka je po tekmi razložil vse

Luka Dončić Reševalni pas/Twitter
Dallas je na krilih 35 točk Dončića premagal LA Clippers, Luka pa je ob odločilnem košu utišal svoje navijače? Tu je pojasnilo...

Slovenski košarkarski as Luka Dončić je poskrbel za novo vrhunsko predstavo v severnoameriški ligi NBA. Ljubljančan je bil s 35 točkami in z 11 skoki znova najboljši strelec Dallas Mavericks, ki so na domačem parketu premagali Los Angeles Clippers s 103:101.

Dallas se je z osmo zmago, ob petih porazih, zavihtel na peto mesto lestvice zahoda. Triindvajsetletni slovenski reprezentant pa ostaja še naprej na vrhu lestvice strelcev v ligi NBA s povprečjem 34,4 točke na tekmo.

Luka Dončić Nova drama Šport Gledalci ponoreli, Luka s prstom na ustih utišal tekmece Luka Dončić Video Šport Čudežni koš, s katerim je Dončić odločil tekmo, je obnorel svet

Dončić pa je med drugim zadel tudi odločilno trojko iz zelo neugodnega položaja 28 sekund pred koncem tekme, s čimer je povečal vodstvo Dallasa na 102:98 in tako poskrbel za novo zmago Maverickov.

Pri tem pa je deloval nekoliko zmedeno, saj je po zadetem metu domačemu občinstvu pokazal univerzalni simbol, ko je prislonil kazalec na ustnice, kot da bi želel, da naj utihnejo.

Luka Dončić | Avtor: Profimedia Profimedia

"Želel sem si slaviti," je dejal Dončić o zadnji od svojih točk. "Ne vem, zakaj sem to napravil. Nisem vedel, kaj narediti. Ne bom poizkušal utišati naših navijačev. Ne vem, kaj sem sploh počel," je med smehom po koncu tekme Luka pojasnil svojo reakcijo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice